PÅGREPET: En leder i et sveitsisk billettselskap ble mandag arrestert av politiet i Rio de Janeiro i forbindelse med at VM-billetter har havnet på svartebørsen. Foto: AP Photo/Keystone/Steffen Schmidt/NTB Scanpix
PÅGREPET: En leder i et sveitsisk billettselskap ble mandag arrestert av politiet i Rio de Janeiro i forbindelse med at VM-billetter har havnet på svartebørsen. Foto: AP Photo/Keystone/Steffen Schmidt/NTB ScanpixVis mer

FIFA-partner pågrepet i billettetterforskningen

VM-billetter havnet på svartebørsen.

En leder i et sveitsisk billettselskap ble mandag arrestert av politiet i Rio de Janeiro i forbindelse med at VM-billetter har havnet på svartebørsen.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble Ray Whelan, direktør for billett- og arrangementsselskapet Match Hospitality, pågrepet på luksushotellet Copacabana Palace Hotel. Det skjedde noen dager etter at elleve personer ble arrestert i forbindelse med samme sak.

Etterforskningen skal ha ført politiet til en av hovedpersonene i Match Hospitality, som er FIFAs offisielle partner for blant annet salg av VM-billetter.

Whelan mistenkes nå for å ha hjulpet internasjonale svartebørshaier som ifølge politiet har solgt tusenvis av billetter, verdt mange millioner kroner, helt siden VM i Japan og Sør-Korea i 2002.

Samarbeider I en uttalelse til Reuters sier en representant for Match at selskapet strengt forbyr videresalg av deres billetter.

- Match Hospitality vil fortsette sine undersøkelser og samarbeide med politiet rundt alle billetter de har beslaglagt. Vi er forpliktet til å forhindre ulovlig videresalg av billetter til fotball-VM i 2014, uttaler Match.

Store summer En annen mistenkt i saken, Mohamadou Lamine Fofana, skal ifølge politiet i Rio de Janeiro ha fått opp mot 450.000 dollar (2,77 millioner kroner) per kamp for å videreselge billetter.

Match uttaler at selskapet har kansellert alle billettpakker som er kjøpt av Atlanta Sportif, selskapet Fofana er sjef for.

Politiet hevder samtidig å ha skaffet telefonsamtaler Fofana har hatt der Whelans navn har dukket opp flere ganger.

De pågrepne i billettetterforskningen er siktet for hvitvasking av penger, ulovlig salg av billetter og konspirasjon, skriver Reuters.

(NTB)