IKKE TIL NORGE: FIFA President Sepp Blatter skulle vært i Oslo og på Ekeberglsetta for å besøke Norway Cup i dag. I stedet avlyste verdens mektigste fotballeder norgeturen, bare dager etter at Norway Cup ble utpekt som et mulig mål i terrortrusselen mot Norge. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Scanpix
IKKE TIL NORGE: FIFA President Sepp Blatter skulle vært i Oslo og på Ekeberglsetta for å besøke Norway Cup i dag. I stedet avlyste verdens mektigste fotballeder norgeturen, bare dager etter at Norway Cup ble utpekt som et mulig mål i terrortrusselen mot Norge. Foto: Martin Meissner / AP / NTB ScanpixVis mer

FIFA-president Blatter droppet Norway Cup

Turneringen var utpekt som mulig terrormål.

FIFA-president Sepp Blatter (78) skulle vært på Oslo-besøk i dag og blant annet besøkt Ekebergsletta for å se på Norway Cup.

I løpet av helga fikk fotballpresident Yngve Hallén kontrabeskjed:

Sepp Blatter har avlyst Oslo-besøket.

Hallén: - Synd - Det er selvsagt synd at han ikke kommer, men FIFA har bekreftet overfor meg at det ikke er knyttet til terrorsituasjonen i Norge, sier Yngve Hallén til Dagbladet.

Sepp Blatter skal i stedet ha valgt et representasjonsoppdrag i Sveits, hvor verdens mektigste fotballeder og FIFA holder til.

30.000 barn Det var sist torsdag at terroralarmen gikk i Norge, da PST advarte befolkningen om at terrortrente personer med bakgrunn fra krigen i Syria enten var på vei til eller allerede var i Norge for å utføre et nært forestående terrorangrep.

Norway Cup, som samler over 30. 000 barn til verdens største fotballturnering denne uka, ble av flere medier raskt utpekt som et mulig mål for terroristene.

Til tross for at en økt beredskap rundt turneringen, så har rundt ti lag valgt å trekke seg fra årets turnering. Det bekreftet Norway Cup-general Frode Kyvåg overfor Dagbladet i morges.

Handshake for Peace FIFA og Nobels Fredssenter har inngått en samarbeidsavtale - som blant annet medførte at alle VM-kampene i Brasil ble avsluttet med Handshake for Peace.

I Oslo skulle Blatter blant annet besøke Fredssenteret, og på Ekebergsletta skulle han se hvordan Handshake for Peace i praksis i barnefotballen.

- Mye å snakke om Fotballpresident Yngve Hallén hadde sett fram til å treffe FIFA-presidenten i Oslo, men håper at Blatter tar turen til Norge ved en senere anledning.

- Det er mange temaer som er interessante å diskutere med Blatter og FIFA for øyeblikket. Ikke minst reformprosessen om omdømmet til FIFA. Et Blatter-besøk på Ekebergsletta ville også bragt oppmerksomhet for Norway Cup i resten av verden, sier Yngve Hallén til Dagbladet.

 

- SYND: Fotballpresident Yngve Hallén er på Ekenbergsletta for å se på Norway Cup. Han fikk ikke besøk av FIFA-president Sepp Blatter, som var planen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
- SYND: Fotballpresident Yngve Hallén er på Ekenbergsletta for å se på Norway Cup. Han fikk ikke besøk av FIFA-president Sepp Blatter, som var planen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer