Fifa-president fleiper med å gi Rooney juling

Blatter krever disiplin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fifa-president Sepp Blatter like ikke banning, dommerprotester og stygt spill. Derfor ligger det litt alvor bak det som må være en fleip om Wayne Rooney:

- Jeg vil ikke si at du er nødt til å gi ham juling, men kanskje bare litt.

Sier Blatter, som håper Manchester United-sjef Alex Ferguson og England-manager Sven-Göran Eriksson får skikk på supertalentet.

Selv vil han gjerne invitere 19-åringen til Fifa-hovedkvarteret i Nyon, for en alvorsprat.

- Når du spiller på det nivået han er på, så må han kunne følge ordre. Jeg synes trenerne hans burde bli tøffere med ham. De skulle fortalt ham «du er så talentetfull, men du må spille på riktig måte», sier Blatter.

Rooney er blitt utvist i Champions League for klapping mot en dommer. Og han er blitt fersket i grov banning på TV.

- Denne karen kan fortsette i 15 år til, men selvdisiplin og respekt for andre er veldig viktig, sier Fifa-presidenten.

Blatters utspill kommer bare dager etter at han beskrev pengesummene i internasjonal fotball som pornografiske.

HOLDT SEG I SKINNET: Wayne Rooney var tikbake mot Polen onsdag, etter at han sonet karantene da England spilte mot Østerrike lørdag. Foto: Scanpix/Ap
HOLDT SEG I SKINNET: Wayne Rooney var tikbake mot Polen onsdag, etter at han sonet karantene da England spilte mot Østerrike lørdag. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Han liker heller ikke at lag i Premier League stiller med svekket mannskap når de møter toppklubbene. Det har han fått bekreftet av folk i West Bromwich.

- De fortalte meg en historie om når klubben deres møter Chelsea, Arsenal, Manchester United og Liverpool, så stiller de ikke med sitt beste lag. Fordi de vet de taper. Dette er ikke moralsk rett i fotball, sier Blatter.

FYRER LØS: Fifa-president Sepp Blatter har sterke meninger om Rooney og engelsk fotball.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer