FIFA-president mot alle odds

Sveitsiske Sepp Blatter ble i dag valgt til ny president i FIFA, etter at Sveriges Lennart Johansson trakk seg etter første valgrunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svenske Johansson, som var favoritt til å overta jobben etter Havelange, fikk bare 80 stemmer i første valgomgang, mens Blatter samlet 111 stemmer. Det var 17 stemmer for lite til å bli valgt direkte, men Johansson skjønte at slaget var tapt og trakk seg ganske raskt etter at det første valgresultatet ble kjent.

- Dette viser at du er redelig og har en stor personlighet. I tillegg er du realistisk, sa Sepp Blatter, som takket Johansson for at han trakk seg da første runde var unnagjort.

Norges Fotballforbund støttet Johansson helt til det siste, og fotballpresident Per Ravn Omdal la ikke skjul på at han var skuffet etter at valget var over.

Analysere

- Nå gjenstår det å analysere resultatet, og så får vi bare satse på å komme sterkere tilbake ved neste korsvei, sa den norske fotballpresidenten. Han mente Johansson hadde tapt stemmer både i Europa, Afrika og Asia.

- Flere av de som lovet å støtte Johansson falt fra i siste stund. Hva det kommer av vet jeg ikke, men det finnes sikkert flere årsaker, sa Ravn Omdal i Paris i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer