Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA-president Sepp Blatter får kamp

Nederlender vil ha jobben hans.

UTFORDRE MEG, SIER DU? Den nederlandske fotballpresidenten Michael van Praag (67) kunngjorde mandag at han vil utfordre Sepp Blatter (bildet) om topposisjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Foto: AP/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix
UTFORDRE MEG, SIER DU? Den nederlandske fotballpresidenten Michael van Praag (67) kunngjorde mandag at han vil utfordre Sepp Blatter (bildet) om topposisjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Foto: AP/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix Vis mer

Den nederlandske fotballpresidenten Michael van Praag (67) kunngjorde mandag at han vil utfordre Sepp Blatter om topposisjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Blatter har sittet siden 1998 og er stor favoritt til å bli gjenvalgt som president. Men fire andre personer har varslet sitt kandidatur før årets valg.

- Michael van Praag er en kandidat til å etterfølge Sepp Blatter som president i FIFA. Tirsdag skal Praag sende sitt offisielle kandidatur, med de fem krevde brevene fra forbund som støtter ham, til FIFAs hovedkvarter i Zürich, het det i en uttalelse fra Nederlands fotballforbund.

Fra før har tidligere FIFA-generalsekretær Jerome Champagne, prins Ali bin Al-Hussein av Jordan og den tidligere franske landslagsspilleren David Ginola sagt at de stiller til valg som president i FIFA.

(NTB)