UTFORDRE MEG, SIER DU? Den nederlandske fotballpresidenten Michael van Praag (67) kunngjorde mandag at han vil utfordre Sepp Blatter (bildet) om topposisjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Foto: AP/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix
UTFORDRE MEG, SIER DU? Den nederlandske fotballpresidenten Michael van Praag (67) kunngjorde mandag at han vil utfordre Sepp Blatter (bildet) om topposisjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Foto: AP/Dmitry Lovetsky/NTB ScanpixVis mer

FIFA-president Sepp Blatter får kamp

Nederlender vil ha jobben hans.

Den nederlandske fotballpresidenten Michael van Praag (67) kunngjorde mandag at han vil utfordre Sepp Blatter om topposisjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Blatter har sittet siden 1998 og er stor favoritt til å bli gjenvalgt som president. Men fire andre personer har varslet sitt kandidatur før årets valg.

- Michael van Praag er en kandidat til å etterfølge Sepp Blatter som president i FIFA. Tirsdag skal Praag sende sitt offisielle kandidatur, med de fem krevde brevene fra forbund som støtter ham, til FIFAs hovedkvarter i Zürich, het det i en uttalelse fra Nederlands fotballforbund.

Fra før har tidligere FIFA-generalsekretær Jerome Champagne, prins Ali bin Al-Hussein av Jordan og den tidligere franske landslagsspilleren David Ginola sagt at de stiller til valg som president i FIFA.

(NTB)