Fifa-presidenten: - Det er vanskelig å akseptere kvinner

Sepp Blatter mener Fifa trenger en kvinnelig president.

 MACHO:  Fifa-president Sepp Blatter mener det er vanskelig å akseptebere kvinner i Fifa-ledelsen. I dag pratet han om temaet under åpningen av U20-VM for kvinner i Canada. Foto: AP Photo/The Canadian Press/NTB Scanpix.
MACHO: Fifa-president Sepp Blatter mener det er vanskelig å akseptebere kvinner i Fifa-ledelsen. I dag pratet han om temaet under åpningen av U20-VM for kvinner i Canada. Foto: AP Photo/The Canadian Press/NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Damefotballen blir bare større og større. Likevel er fotballens mektigste organisasjon, Fifa, fortsatt mannsdominert.

- Fotball er veldig macho. Det er vanskelig å akseptere damer i ledende posisjoner, sier Fifa-president Sepp Blatter, ifølge The Guardian.

100 år uten Blatter var i dag med på en pressekonferanse i forbindelse med åpningen av U20-VM for jenter i Canada.

- Det er lett i idretter som basketball, volleyball og friidrett. Der er det ikke noe problem. Men i fotball, jeg vet ikke. Det er noe som er veldig motstridig.

Uttalelsen kommer bare noen år etter at Blatter oppfordret FIFA-kongressen til å velge inn minst en dame.

- Det tok over 100 år for Fifa  å velge inn en dame i Fifas utøvende komité. Det er ikke lett å endre folks innstilling.

Èn kvinne I 2013 ble Lydia Nsekera fra Burundi valgt inn som den første kvinnen i FIFAs utøvende komité, over 100 år etter at Fifa ble grunnlagt.

- En dag bør en kvinne velges som president. Da kommer alt til å bli endret. Det er jeg sikker på, sier Blatter, som forrige uke droppet sitt planlagte besøk til Norway Cup.