Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA-presidenten imponert av Russland

FIFA-president Gianni Infantino sier han er imponert over arbeidet Russland har gjort som arrangørland før sommerens fotball-VM.

STORFORNØYD: Gianni Infantino ser fram til VM. Foto: REUTERS/Jorge Adorno
STORFORNØYD: Gianni Infantino ser fram til VM. Foto: REUTERS/Jorge Adorno Vis mer

- Det er sjeldent jeg så avslappet som nå, sa Infantino da han i Zürich snakket til pressen i forkant av det første verdensmesterskapet med han som FIFA-president.

Han avviste at politiske og andre problemer i landet har gjort mesterskapet i Russland kontroversielt, og sier han er veldig fornøyd med hva vi har vi vente.

- Russland har mye å by på av blant annet historie og kultur. Jeg har vært med på å organisere turneringer i 20 år, men jeg har aldri opplevd et land som gjør så mye for å ønske fans velkommen.

- Russland vil med dette mesterskapet vise at det er et åpent land, hvor folk kan komme, og folk kan feire. Fotballen kan feire, sa FIFA-presidenten.

Infantino ser fram mot mesterskapet som starter neste uke, og sier at det den neste måneden kun skal dreie seg om fotball, og ikke menneskerettigheter eller doping.

- Når mesterskapet sparkes i gang, vil verden fokusere på fotball. Politikk vil ikke bekymre oss da. Folk blir glade når laget deres vinner, og triste når de taper, sa han og la til at doping står høyt på agendaen under mesterskapet.

- Under verdensmesterskapet vil alle spillerne bli testet, både blod og urin, sa Infantino.

VM varer fra 14. juni til 15. juli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media