VIL IKKE STILLE: BBC og Sky ønsket å ha en TV-debatt før presidentvalget i Fifa, men debatten blir nå avlyst etter at sittende president, Sepp Blatter, ikke ville delta. Foto: REUTERS / Jorge Adorno / NTB Scanpix
VIL IKKE STILLE: BBC og Sky ønsket å ha en TV-debatt før presidentvalget i Fifa, men debatten blir nå avlyst etter at sittende president, Sepp Blatter, ikke ville delta. Foto: REUTERS / Jorge Adorno / NTB ScanpixVis mer

Fifa-presidenten nekter å møte sine motkandidater til TV-debatt

Skulle motta spørsmål fra fotballfans.

(Dagbladet): 29. mai skal det avgjøres hvem som velges til president i Det Internasjonale Fotballforbundet, Fifa.

Til tross for at han har vært i hardt vær den siste tiden, etter å blant annet ha tildelt Qatar fotball-VM i 2022, så går Sepp Blatter for å bli gjenvalgt.

79 år gamle Blatter har sittet som president siden 1998, og går nå for sin femte periode som leder i Fifa.

Men til tross for at han har ledet Fifa i så mange år, så ønsker ikke Blatter å møte sine motkandidater til TV-debatt før presidentvalget i mai.

BBC skriver at de og engelske Sky har foreslått en TV-debatt for alle kandidatene, og at Sepp Blatter er den eneste av de fire som ikke ønsker å stille opp.

Motkandidatene stilte som krav at alle kandidatene måtte stille for at debatten skulle bli noe av, og da Blatter nektet, så ble debatten avlyst. BBC skriver at forslaget fra deres side var at fans skulle få stille spørsmål til de ulike kandidatene.

De som kjemper mot Blatter om presidenttittelen er Jordans fotballpresident, prins Ali Bin Al Hussein, fotballpresident i Nederland, Michael van Praag og den tidligere Barcelona, Real Madrid, Inter Milan og Portugal-stjerna Luis Figo.

Luis Figo annonserte sitt kandidtaur i januar, men nederlandske van Praag er redd de to kommer til å ødelegge for hverandre.