Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA raidet av politiet

Sveitsisk politi har raidet hovedkontoret til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og kontoret til Sepp Blatter og finanssjef Urs Linsi.

Dail Mail melder at operasjonen i Zürich ble ledet av Thomas Hildbrad som de tre siste årene har etterforsket korrupsjonsanklager der FIFA og deres tidligere markedsbyrå International Sport and Leisure (ISL) er involvert.

Under Hildbrands etterforskning har en leder i ISL erkjent at de hadde bestukket sportsledere.

ISL gikk konkurs i mai 2001, og Blatter sa da at var sjokkert over å finne at et brasiliansk TV-selskapet skyldte organisasjonen mer enn 500 millioner kroner i TV-rettigheter fra siste VM. Pengene hadde ifølge Blatter aldri blitt betalt til FIFA.

Konfidensielle dokumenter som FIFA overleverte til Hildbrand skal imidlertid ha vist at både Blatter og Linsi var klar over hvor pengene hadde havnet, men gjorde ingenting i nærmere tre år.

Blatter har hatt tett kontakt med seniorledere i ISL, og selskapet har bidratt med flere milliarder kroner til FIFA gjennom salg av TV- og reklamerettigheter til VM i mer enn to tiår.

I mai ble seks ISL-sjefer tiltalt for bestikkelser, svindel og forfalskning. Saken vil komme opp neste år.

Da Hildbrand offentliggjorde tiltalen, avslørte han også at Blatter hadde bedt om at etterforskningen ble stoppet i juni i 2004.

FIFA-talsmann Andreas Herren sier ifølge den engelske avisen at ingen i FIFA er blitt anklaget for noe.

MISTANKE OM KORRUPSJON: Sveitisk politi vil til bunns i saken, og besøkte Sepp Blatters kontor hos Fifa. Foto: Scanpix/Ap
MISTANKE OM KORRUPSJON: Sveitisk politi vil til bunns i saken, og besøkte Sepp Blatters kontor hos Fifa. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

– Vi mener at Hildbrand har overreagert, sier Herren til avisen. (ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling