FIFA raidet av politiet

Sveitsisk politi har raidet hovedkontoret til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og kontoret til Sepp Blatter og finanssjef Urs Linsi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dail Mail melder at operasjonen i Zürich ble ledet av Thomas Hildbrad som de tre siste årene har etterforsket korrupsjonsanklager der FIFA og deres tidligere markedsbyrå International Sport and Leisure (ISL) er involvert.

Under Hildbrands etterforskning har en leder i ISL erkjent at de hadde bestukket sportsledere.

ISL gikk konkurs i mai 2001, og Blatter sa da at var sjokkert over å finne at et brasiliansk TV-selskapet skyldte organisasjonen mer enn 500 millioner kroner i TV-rettigheter fra siste VM. Pengene hadde ifølge Blatter aldri blitt betalt til FIFA.

Konfidensielle dokumenter som FIFA overleverte til Hildbrand skal imidlertid ha vist at både Blatter og Linsi var klar over hvor pengene hadde havnet, men gjorde ingenting i nærmere tre år.

Blatter har hatt tett kontakt med seniorledere i ISL, og selskapet har bidratt med flere milliarder kroner til FIFA gjennom salg av TV- og reklamerettigheter til VM i mer enn to tiår.

I mai ble seks ISL-sjefer tiltalt for bestikkelser, svindel og forfalskning. Saken vil komme opp neste år.

Da Hildbrand offentliggjorde tiltalen, avslørte han også at Blatter hadde bedt om at etterforskningen ble stoppet i juni i 2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer