- FIFA-rapporten er en vits

FA-sjefen om den kontroversielle kortversjonen.

UFULLSTENDIG KORTVERSJON: I går ble Qatar og Russland frikjent for korrupsjonsanklagene, mens anklagene mot det engelske fotballforbundet bestod. Michael J. Garcia (t.v) skrev en 430-siders rapport om anklagene, som Hans-Joachim Eckert (t.h.) i går publiserte en 42-siders oppsummering av. Garcia hevder Eckerts kortversjon var mangelfull, og feiltolket flere av hans funn. Foto: AFP PHOTO/ SEBASTIEN BOZON.
UFULLSTENDIG KORTVERSJON: I går ble Qatar og Russland frikjent for korrupsjonsanklagene, mens anklagene mot det engelske fotballforbundet bestod. Michael J. Garcia (t.v) skrev en 430-siders rapport om anklagene, som Hans-Joachim Eckert (t.h.) i går publiserte en 42-siders oppsummering av. Garcia hevder Eckerts kortversjon var mangelfull, og feiltolket flere av hans funn. Foto: AFP PHOTO/ SEBASTIEN BOZON. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom nyheten om at FIFA frikjente Qatar og Russland for korrupsjonsanklagene i forbindelse med tildelingen av VM i 2022 og 2018.

Hans-Joachim Eckert, lederen av FIFAs etiske komité, publiserte en 42-siders kortversjon av amerikanske Michael J. Garcias 430 sider lange granskningsrapport.

Da tok Garcia, Michel Platini og Ali Bin Al Hussein (visepresident i FIFA) til orde for at hele rapporten skulle publiseres.

Flere mener nå at hele saken setter FIFA og den etiske komitéen i et svært dårlig lys. Sjefen for det engelske fotballforbundet, Greg Dyke, har snakket med BBC, og sier han ser på rapporten som «en vits».

- Ingenting å skjule Blant de nye opplysningene som kom fram i går, var korrupsjonsanklager mot det engelske fotballforbundets bud på VM i 2018.

Stemmen til Jack Warner fra Trinidad og Tobago, som var visepresident i FIFA i 2010 under budrunden for VM i 2018 og 2022, ble ifølge rapporten forsøkt kjøpt av FA gjennom tre ulike tilbud:

• FA prøvde å hjelpe en «person av interesse» for Warner, ved å finne deltidsjobb jobb til ham i Storbritannia.• FA lot Trindidad og Tobago U-20 ha treningsleir i Storbritannia sommeren 2009.• FA skal ha sponset en gallamiddag for det karibiske fotballforbundet, med en kostnad på nesten 400 000 kroner (£35 000)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer