Fifa refser Italia

- Italias oppførsel etter tapet for Sør-Korea er uakseptabel, sier en Fifa-talsmann. Men Giovanni Trapattoni fortsetter sin dommerhets.

Italia er i harnisk etter det de oppfatter som en konspirasjon mot fotball-laget sitt i VM. Høylydt snakk om fiksing og bestikkelser har blitt avløst av kraftig kritikk mot standarden på VM-dommerne generelt, og linjedommerne spesielt. Italienerne mener seg snytt for fem mål, og raser over Tottis røde kort i åttendedelsfinalen mot Sør-Korea i går.

Fifa støtter dommerne

Men Fifa mener dommerne har vært gode i VM, og har følgende å si om den italienske oppførselen i går kveld:

- Jeg vet at samarbeidet med det italienske laget etter kampen i går kveld var, og jeg uttaler meg diplomatisk, ekstremt vanskelig, sier Fifa-talsmann Keith Cooper til BBC.

- Vi forstår at det å bli slått ut av VM er en enorm skuffelse. Enkelte nasjoner og kulturer bærer dette lettere enn andre, sier Cooper og mer enn antyder at italienerne er dårligere tapere enn andre.

Likevel mener Fifa at dommerne har vært gode så langt i VM.

- Jeg har sagt ved mange anledninger at dommere kan gjøre feil på lik linje med trenere, spillere og journalister. Det kommer alltid til å være feil. Men feilene har vært holdt på et minimum.

Trapattoni uenig

Den italienske landslagssjefen Giovanni Trapattoni er fortsatt rasende etter gårsdagens tap, og ville i går kveld ikke uttale seg til pressen om verken tapet eller dommeravgjørelsene. Det har han gjort i dag.

Trapattoni var tydelig provosert etter å ha sett videoreprisen av Totti-utvisningen på stadion under kampen, og slo mot plexiglasset foran Fifa-representantene. Derfor er det heller ikke så overraskende at han fyrer løs mot dommerne i dag.

- Det var tydelig helt fra start av hvilken vei vinden blåste. VM startet på denne måten for oss, og fortsatte på samme måte, sier han til BBC og siktet til de mange offsidene som annullerte italienske scoringer.

- Inkompetanse og dårlig oppmerksomhet endte til slutt i en katastrofe som dette. Du kan ikke spille et VM med inkompetente linjedommere. Jeg har aldri tidligere i min karriere opplevd et mer negativt øyeblikk enn dette.

(Dagbladet.no)

TRIST:</B> - Jeg har aldri tidligere i min karriere opplevd et mer negativt øyeblikk enn dette, sier Giovanni Trapattoni. Foto: SCANPIX/AP/Luca Bruno