Fifa revurderer Golden Goal

Fifa vurderer å kutte ut «Golden Goal», eller «første målet vinner», som brukes i VM for første gang. Erstatningen blir kanskje en slags «første målet vinner, hvis ikke de andre scorer flere».

- Vi er ute etter en justering av systemet. Nå har vi et forslag som mange liker, sier Fifa-talsmann Keith Cooper, og utdyper:

- Dersom det blir ekstraomganger, spiller man 30 minutter uansett. Hvis begge lagene scorer like mange i ekstraomgangene, vinner det laget som scoret først. Hvis et lag scorer, må altså det andre laget score to ganger.

Cooper mener forslaget er bedre enn det nåværende, fordi det oppmuntrer lagene til å angripe, uten å risikere å måtte reise hjem med én gang det blir baklengs.

«Golden Goal» ble introdusert i junior-VM i 1993, og er senere innført i OL og EM. I år brukes ordningen i VM for første gang, og ble gjeldende i åttedelsfinalen mellom Frankrike og Paraguay, der Laurent Blanc avgjorde.

Ordningen skulle sikre offensiv fotball, ved at lagene får sjansen til å avgjøre med ett vellykket angrep. I stedet mener kritikerne at lagene er så redde for å slippe inn mål at «Golden Goal» har gjort ekstraomgangene om mulig enda forsiktigere enn før.

(NTB-Reuters)