FIFA ser på hijab-nei og videodømming

Bahrain-prins vil ha hijab godkjent.

FIFA kan vedta flere nye fotballregler lørdag. Det er blant annet snakk om videodømming, hijab-ja og bruk av fem dommere i kamper. Foto: AFP Photo / Pius Utomi Ekpei / Scanpix
FIFA kan vedta flere nye fotballregler lørdag. Det er blant annet snakk om videodømming, hijab-ja og bruk av fem dommere i kamper. Foto: AFP Photo / Pius Utomi Ekpei / ScanpixVis mer

FIFA kan vedta flere nye fotballregler lørdag. Det er blant annet snakk om videodømming, hijab-ja og bruk av fem dommere i kamper.

FIFAs regelkomité IFAB setter seg ned og har en ganske lang liste foran seg. Videodømming er nok en gang et viktig punkt.

Fristen for godkjennelse av bildeovervåking av målene er satt til 2. juli (dagen etter EM-finalen). Åtte systemer er under uttesting (avsluttes i juni).

FIFAs hijabforbud skal også diskuteres. Det kommer forslag fra prins Ali Bin Al Hussein (Bahrain) om å godta ansiktsslør.

FIFA mener at hijab kan føre til nakke- eller hodeskader under trening og kamp. - Jeg blir skuffet dersom det ikke blir en endring på dette, sier prinsen til Reuters.

Ali Bin Al Hussein er det yngste medlemmet i FIFAs eksekutivkomité. Han står bak produksjonen av en spesiallaget fotballhijab.

Fire bytter? Dette er noen av de andre sakene som skal behandles i Bagshot utenfor London:

• Mulighet til å bytte inn en fjerde spiller dersom kampen går til ekstraomganger.

• Se på strafferammen i situasjoner der en spiller som sistemann stopper en motstander ureglementert. Mange mener at straffespark, rødt kort og suspensjon er i strengeste laget.

• Vurdering av erfaring ved bruk av fem dommere i kamper. Dette skal benyttes i EM.

Det sitter åtte medlemmer i IFAB. Minimum seks stemmer må til for å vedta endringer i regelverket.

(NTB)