FIFA sier ja til 16. mai-kamper

Til neste år.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har godkjent at Norge spiller kamper etter 14. mai neste sesong. Det vil si at det blir spilt eliteseriekamper 16. mai neste år.

FIFA har tidligere sagt at alle toppseriene skal ha stans i spillet fra 14. mai og til fotball-VM er slutt i juli. For Norges del betydde det at 16. mai-runden gikk i vasken.

– Vi sendte et brev til FIFA der vi redegjorde for at de nordiske ligaene er i særstilling i forhold til kontinentet ettersom vi akkurat har kommet i gang igjen etter vinterpause 14. mai, og at vi gjerne ville ha et unntak fra bestemmelsen. Det møtte vi forståelse for, sier informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund (NFF) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

FIFA har satt som forutsetning at spillere som skal representere sine nasjoner i VM-sluttspillet må bli frigjort til dette fra 14. mai.

– Det betyr i klartekst at ingen landslagsspillere skal spille seriefotball etter denne datoen. Det er ingen unntak der, sier Solheim.

16. mai-runden er en publikumsfest for fotballen i Norge, og det var viktig for NFF å få arrangert toppfotball på denne datoen også neste år.

– Rent publikumsmessig er den en av de aller største kampdagene, og det er klart at det har mye å si for klubbenes økonomi at den runden også spilles neste år, sier Solheim.

(ANB)