SJU UTLEVERT:  Sju medlemmer av FIFA som har sittet i varetekt siden de ble pågrepet under FIFA-kongressen i mai har blitt utlevert til amerikanske myndigheter. Foto: REUTERS/Kurt Schorrer
SJU UTLEVERT: Sju medlemmer av FIFA som har sittet i varetekt siden de ble pågrepet under FIFA-kongressen i mai har blitt utlevert til amerikanske myndigheter. Foto: REUTERS/Kurt SchorrerVis mer

FIFA-siktet utlevert

Melder nyhetsbyrået AFP.

Sveits har utlevert den første av de siktede i FIFA-saken. Det melder nyhetsbyrået AFP torsdag.

Sju medlemmer av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sittet i varetekt siden de ble pågrepet i en aksjon i Zürich 27. mai.

Torsdagens utlevering er trolig den første av flere. Amerikanske myndigheter begjærte nylig utlevering for sju av dem som er mistenkt i korrupsjonssaken.

Sveitsiske myndigheter har en egen gruppe som jobber med mistanken om økonomisk kriminalitet knyttet til VM-tildelingen for 2018 og 2022.

USAs myndigheter har sin egen etterforskning. I forrige måned ble 14 personer siktet i saken.

Amerikanske påtalemyndigheter har siktet flere FIFA-topper for organisert kriminell aktivitet, svindel, bestikkelser og hvitvasking av penger. De involverte skal ha mottatt over 150 millioner dollar, 1,16 milliarder millioner kroner, i ulovlige betalinger i perioden 1991-2015.

Saken eksploderte da sveitsisk politi gikk til aksjon 27. mai på luksushotellet Baur Au Lac.

Aksjonen ble gjennomført etter anmodning fra påtalemyndigheten i USA.

FIFA-president Sepp Blatter ble kort etter gjenvalgt for en ny periode, men han valgte så å trekke seg like etter.

Han sitter til en ny president er valgt. Det skjer trolig innen mars neste år.

(NTB)