Fifa-sjef dropper dopingseminar

Fifa-president Sepp Blatter dukket ikke opp da Wadas dopingkonferanse startet i København i dag.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og det internasjonale sykkelforbundet (Uci) er de de største motstanderne til antidopingbyrået Wadas nye retningslinjer som etter planen skal vedtas i Danmark onsdag.

Organisasjonene støtter ikke kravet om to års automatisk utestengelse ved dopingovertredelser, og liker dårlig at de amerikanske idrettsligaene holdes utenfor.

De stiller også spørsmålstegn om de nye reglene vil holde rettslig.

- Nå får de ikke sagt noe eller innflytelse over regelverket, sier den danske sportsministeren Brian Mikkelsen til AP.

Regelverket på 53 sider er det første som skal vedtas på verdensbasis. Wada hadde håpet at Blatter og UCI-sjef Hein Verbruggen ville møte opp får vise sin støtte.

Blatter sender i stedet sin antidopingsjef Michel D'Hooghe, som varsler harde forhandlinger allerede før konferansen starter. Også Verbruggen er kritisk.

- To års utestengelse er for mye. Det kan for eksempel i realiteten avslutte en utøvers karrier, sier sykkelsjefen i en pressemelding.

1000 delegater fra 80 nasjoner er til stede i København, og Wada-sjef Dick Pound vil trolig ikke gi etter for Fifa og Uci.

- Hvis en sportsorganisasjon sier «Vi vil ikke gjøre noe før Major League baseball gjør det», er det en total ansvarsfraskrivelse, sier Pound.

(Dagbladet.no)

SKAL STOPPE DOPING: Wada-sjef Dick Pound under åpningen av konferansen.