Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifa-sjef vil ha filmere i utvisningsboks

10 minutter per fall.

DØMT, SÅ FRIKJENT: Uefa siktet Arsenals Eduardo for filming etter denne hendelsen, før han så fikk gjennomslag for sin anke. Foto: AP/Alastair Grant
DØMT, SÅ FRIKJENT: Uefa siktet Arsenals Eduardo for filming etter denne hendelsen, før han så fikk gjennomslag for sin anke. Foto: AP/Alastair Grant Vis mer

||| (Dagbladet.no): Uefa anklaget Eduardo for bedrageri mot dommeren, etter at Arsenal-spissen gikk lett i bakken mot Celtic i september.

Kroaten fikk ingen straff, og Uefa-president Michel Platini mente løsningen på filmingproblemet var flere dommere tettere på situasjonene.

Fifas visepresident Jack Warner lanserer i dag en mer radikal løsning, skriver Daily Mail og The Guardian.

Opp som Lazarus
66-åringen vil gjøre som i ishockey, sende spillerne ut av spill for korte perioder.

- Fifa må ha strengere regler. En kar som simulerer bør få ti minutter i en utvisningsboks. Det ville stoppe dette over natta. Det er uærlig. Folk betaler ikke for å se spillere leke amatørskuespillere. Vi ser folk rulle rundt, så reiser de seg som Lazarus når båren kommer, sier Warner.

Warner kom med uttalelsen i London i går, på en fotballederkonferanse.  Der var også Football League-formann Lord Mawhinney.

Han kunne styre sin begeistring for forslaget om utvisningsboks og mener dommerne allerede har de redskapene de trenger for å stoppe filmerne.

- Det handler om filming, det handler om trøyetrekking. La dommerne gjøre som de vil. Si til dem «her er regelboka, gå ut og håndhev reglene strengt». Da blir det bedre, reinere og mer spennende fotball for fansen. Jeg har sagt dette i åresvis, men det skjer ingenting, sier Mawhinney.

Visepresident Warner har ikke bare meninger om filming. I går ga han klar beskjed til fotballtrenere om å se på sitt eget laguttakt framfor å anklage dommere.

Ikke skyld på dommeren
United-manager Alex Ferguson stemplet dommer Alan Wiley som utrent etter 2-2-kampen mot Sunderland.

- Det er tøft for disse dommerne, med den type kritikk de får. Spesielt for en type som Wiley, der jeg vet at det ikke er rettferdig. Hvis du velger et dårlig lag og taper, ikke skyld på dommeren, sier Warner.

NYTT FORSLAG: Jack Warner i Fifa ønsker seg kortere utvisninger for spillere som later som de blir felt. Foto: AFP/PIUS UTOMI EKPEI
NYTT FORSLAG: Jack Warner i Fifa ønsker seg kortere utvisninger for spillere som later som de blir felt. Foto: AFP/PIUS UTOMI EKPEI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling