Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA-sjefen kritiserer Terje Hauge

- Han blåste for tidlig, sier Sepp Blatter.

(Dagbladet.no): Norges toppdommer Terje Hauge ble vraket til VM av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det europeiske fotballforbundet (UEFA) tildelte ham derimot den viktigste dommeroppgaven i den europeiske klubbfotballen - mesterligafinalen.

I går fikk nordmannen UEFA-støtte for den kontroversielle avgjørelsen under kampen mellom Barcelona og Arsenal.

- Utvisningen var absolutt teknisk korrekt, sa UEFAs kommunikasjonsdirektør William Gaillard til Dagbladet.no.

Men FIFAs president Sepp Blatter er atskillig mer aggressiv i sin omtale av samme situasjon.

- Min mening er at i spesielle situasjoner - og ikke bare foran mål, men overalt - så bør det gis fordel, slik at situasjonen får en avklaring. Deretter kan det blåses i fløyta, sier den mektige fotballsjefen til BBC Radio Five Live, ifølge Sky Sports.

- Han blåste for raskt, fastslår Blatter.

Sveitseren etterlater liten tvil om at han mener Barcelona og Ludovic Giulys mål burde blitt stående, og at Arsenals keeper Jens Lehmann burde blitt værende på banen.

Terje Hauge har selv innrømt at han angrer på avgjørelsen i akkurat denne situasjonen, samtidig som også han understreket at det ikke var feil å sende spilleren av banen.

- Det ideelle hadde vært å vente noen sekunder. Hadde jeg gjort det, kunne jeg godkjent målet og eventuelt gitt gult kort. Alle vil jo helst ha mål, så dette ble en nøkkelsituasjon, sa dommeren til Dagbladet.no i går.

FIFA-sjefen kritiserer Terje Hauge

Si din mening:

•Hvem mener du har mest rett i sin bedømming av dommer Terje Hauge - UEFA eller FIFA?

DISKUTABELT: UEFA og FIFA ser ut til å ha forskjellig oppfatning om hvor alvorlig det var at Terje Hauge valgte rødt kort framfor fordel og mål. Foto: Bernat Armangue/AP/Scanpix
DISKUTABELT: UEFA og FIFA ser ut til å ha forskjellig oppfatning om hvor alvorlig det var at Terje Hauge valgte rødt kort framfor fordel og mål. Foto: Bernat Armangue/AP/Scanpix Vis mer
KRITISK: FIFA-president Sepp Blatter er kritisk til Terje Hauges bedømming av en utvisningssituasjonen under mesterligafinalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling