NYTT FORSLAG: FIFA-sjef Gianni Infantino ymter frampå om at 48 nasjoner skal få spille VM i framtiden. Det synesikke  norske ekspertene er noen god idé. Foto: AFP PHOTO / LUIS ROBAYO / NTB Scanpix
NYTT FORSLAG: FIFA-sjef Gianni Infantino ymter frampå om at 48 nasjoner skal få spille VM i framtiden. Det synesikke  norske ekspertene er noen god idé. Foto: AFP PHOTO / LUIS ROBAYO / NTB ScanpixVis mer

FIFA-sjefen med nytt kontroversielt forslag: - Det er helt sjanseløst

Betegner forslaget som «meningsløst».

(Dagbladet): Det internasjonale fotballforbundet FIFA ville neppe gjort fullt hus på noen form for omdømmekåringer, og selv etter at Gianni Infantino erstattet utskjelte Sepp Blatter har stormen og kritikken fortsatt.

Men Infantino virker ikke å la seg prege nevneverdig av kritikken av fotballens øverste og mektigste organ, og i dag fremmet han et nytt kontroversielt forslag.

48 land

Reuters skriver at FIFA-sjefen, som tidligere har tatt til orde for at fotball-VM bør bestå av 40 lag, nå ytrer et ønske om at enda flere skal få være med på den største festen. 48 land.

Likevel sier han at han ser for seg at gruppespillet skal bestå av 32 nasjoner som i dag, men at 32 lag skal møtes i en innledende utslagskamp.

16 lag skal med andre ord reise hjem etter én vinn-eller-forsvinn-kamp på starten av mesterskapet.

Infantino luftet forslaget under en seanse på et universitet i Colombias hovedstad Bogota, og fortalte videre at den endelige avgjørelsen vil bli tatt på et møte i januar.

- Vi fremmer disse ideene for å komme fram til den beste løsningen. Vi vil diskutere alle forslagene denne måneden, og så vil vi treffe den endelige beslutningen i 2017, skal Infantino ha sagt.

En talsperson for forbundet bekrefter uttalelsene overfor Reuters.

«Meningsløst»

Selv om dette, unektelig, vil øke Norges sjanser for å bli med i VM-sluttspill i overskuelig framtid, er det ikke noe som faller i god jord hos norske fotballeksperter.

Dagbladet fotball-kommentator Morten Pedersen betegner forslaget som «meningsløst».

- Verden er stor, FIFA prøver å omfavne den, men dette er meningsløst, sier han.

- Jeg ser det økonomiske aspektet og at dette vil generere inntekter vi aldri har sett maken til, men hallo, et VM-sluttspill er fotballens mest eksklusive turnering. Å vanne den ut med å gi de som ikke har en sjanse til noe som helst en eneste kamp er ikke en VM-turnering verdig.

Synes VM er stort nok

Lars Tjernås sier seg enig med Pedersen, og trekker fram mange av de samme poengene.

- Jeg synes det er et helt sjanseløst forslag. VM skal være eksklusivt og oversiktlig. Dette reduserer begge deler, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Tommel ned for dette forslaget. VM er stort nok som det er.