FIFA-sjefen med nytt kontroversielt forslag: - Det er helt sjanseløst

Betegner forslaget som «meningsløst».

NYTT FORSLAG: FIFA-sjef Gianni Infantino ymter frampå om at 48 nasjoner skal få spille VM i framtiden. Det synesikke  norske ekspertene er noen god idé. Foto: AFP PHOTO / LUIS ROBAYO / NTB Scanpix
NYTT FORSLAG: FIFA-sjef Gianni Infantino ymter frampå om at 48 nasjoner skal få spille VM i framtiden. Det synesikke  norske ekspertene er noen god idé. Foto: AFP PHOTO / LUIS ROBAYO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det internasjonale fotballforbundet FIFA ville neppe gjort fullt hus på noen form for omdømmekåringer, og selv etter at Gianni Infantino erstattet utskjelte Sepp Blatter har stormen og kritikken fortsatt.

Men Infantino virker ikke å la seg prege nevneverdig av kritikken av fotballens øverste og mektigste organ, og i dag fremmet han et nytt kontroversielt forslag.

48 land

Reuters skriver at FIFA-sjefen, som tidligere har tatt til orde for at fotball-VM bør bestå av 40 lag, nå ytrer et ønske om at enda flere skal få være med på den største festen. 48 land.

Likevel sier han at han ser for seg at gruppespillet skal bestå av 32 nasjoner som i dag, men at 32 lag skal møtes i en innledende utslagskamp.

16 lag skal med andre ord reise hjem etter én vinn-eller-forsvinn-kamp på starten av mesterskapet.

Infantino luftet forslaget under en seanse på et universitet i Colombias hovedstad Bogota, og fortalte videre at den endelige avgjørelsen vil bli tatt på et møte i januar.

- Vi fremmer disse ideene for å komme fram til den beste løsningen. Vi vil diskutere alle forslagene denne måneden, og så vil vi treffe den endelige beslutningen i 2017, skal Infantino ha sagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer