FIFA-skandalen time for time

Her er hva som skjedde i Zürich.

MØRK SKYGGE. Det hviler en mørk skygge over FIFA etter at en korrupsjonsskandale er under full opprulling rett før presidentvalget fredag: Foto: EPA.
MØRK SKYGGE. Det hviler en mørk skygge over FIFA etter at en korrupsjonsskandale er under full opprulling rett før presidentvalget fredag: Foto: EPA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det som kan være historiens største fotballskandale begynte onsdag morgen da sju høytstående fotballedere med koblinger til FIFA ble pågrepet i Zürich. Her følger en tidslinje:

Onsdag: 06.00: På oppdrag fra amerikanske myndigheter blir sju fotballedere pågrepet av sveitsisk politi i Zürich. New York Times skriver at flere enn ti personer er mistenkte for ulike former for korrupsjon og hvitvasking av penger.

08.00: Det kommer opplysninger om at to nestledere innen FIFA, Jeffrey Webb og Eugenio Figueredo, er blant de pågrepne, og at den tidligere CONCACAF-presidenten Jack Warner er mistenkt.

08.30: FIFA-talsmann Walter de Gregorio opplyser at president Sepp Blatter ikke er blant de arresterte.

09.00: New York Times melder at 14 personer er mistenkt og opplyser samtidig deres identiteter.

10.30: Sveitsisk politi gjennomfører en razzia mot FIFAs hovedkvarter i Zürich, der de beslaglegger elektronisk utstyr og dokumenter. Den sveitsiske påtalemyndigheten bekrefter deretter at man tidligere på våren har startet etterforskning av valgene av Russland og Qatar som vertsnasjoner for fotball-VM i 2018 og 2022. De skal gjennomføre avhør av ti medlemmer av FIFAs utøvende komité som deltok i avstemningen i 2010. Saken omfatter påståtte bestikkelser på over 100 millioner dollar knyttet til kommersielle avtaler fra starten av 1990-tallet, opplyser Sveits' justisdepartement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer