SVARER: Gianni Infantino og FIFA blir kritisert. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
SVARER: Gianni Infantino og FIFA blir kritisert. Foto: REUTERS/Benoit TessierVis mer

Gianni Infantino og FIFA til motangrep

FIFA slår tilbake: - Sprer falske rykter

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gikk til angrep på medier som har skrevet at FIFA-president Gianni Infantino har påvirket FIFAs etikk-retningslinjer.

FIFA har lagt ut et langt innlegg på sitt nettsted hvor de skriver at alle medieoppslagene de siste dagene er et forsøk på å «undergrave jobben ledelsen i FIFA gjør, og særlig president Gianni Infantino og generalsekretær Fatma Samoura».

Forbundet mener mange av sakene er basert på falske rykter.

- Det kommer som ingen overraskelse at dem som har blitt fjernet og erstattet i forbundet, og som er misfornøyd, fortsetter å spre falske rykter og prøver å svekke den nåværende ledelsen i FIFA, står det i innlegget.

Infantino ble valgt som FIFA-president i 2016 som Joseph Blatters etterfølger. Blatter er en av flere tidligere FIFA-topper som er under etterforskning av politi i ulike land for korrupsjon.

Tyske Der Spiegel og flere andre medier skrev fredag, basert på lekkede dokumenter, at Infantino skal ha kommet med forslag til endringer i retningslinjene til forbundets etiske komité.

Som et svar til komiteens formann, Vassilios Skouris, skal Infantino ha kommet med flere foreslåtte endringer.

Blant endringene var at etterforskning på et tidlig stadium skal bli satt i gang kun på instruks fra lederen av etterforskningslaget. Det ble også spurt om FIFA burde ta tak hvis nasjonale forbund ikke slo ned på regelbrudd.

- Ingen av «rapportene» inneholder noe som er i nærheten av å bryte noen lov, statutter eller regulering, skrev FIFA.