FIFA-straff påvirker Ødegaards Real Madrid-framtid

Dette må 17-åringen ta hensyn til.

PÅVIRKES AV FIFA-STRAFF: Registreringsstraffen Real Madrid har fått av FIFA kan få konsekvenser for fremtiden til Martin Ødegaard. Foto: Scanpix
PÅVIRKES AV FIFA-STRAFF: Registreringsstraffen Real Madrid har fått av FIFA kan få konsekvenser for fremtiden til Martin Ødegaard. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ila i dag Real Madrid en straff som innebærer at spillere som er registrert etter 31. januar ikke vil være spilleberettiget før om halvannet år.

Hvis Martin Ødegaard (17) skal kunne figurere for Real Madrid før sommeren 2017, kan unggutten derfor ikke lånes ut til en klubb utenfor Spania i mellomtiden. Det får Dagbladet opplyst av FIFA torsdag kveld. Dagbladet blir samtidig informert om at så lenge Ødegaard holder seg til en klubb innenfor de spanske landegrensene så kan han returnere som en allerede registrert Real Madrid-spiller og dermed ikke blir berørt av straffen.

- Gitt at spilleren som er lånt ut til en annen klubb tidligere har blitt registrert hos RFEF (det spanske fotballforbundet, journ.anm.), og gitt at låneavtalen opphører ved den ordinære utløpsdatoen i løpet av den relevante registreringsperioden, så kan spilleren returnere fra lån. Når det gjelder internasjonale lån må de bli prosessert i overgangssystemet (TMS, journ.anm.), skriver FIFA i en mail til Dagbladet.

Viktig avgjørelse Det innebærer at Real Madrid, Ødegaard og folkene rundt ham har fått et viktig element å ta stilling til før han eventuelt drar på et midlertidig opphold hos en annen klubb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer