Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA-straff påvirker Ødegaards Real Madrid-framtid

Dette må 17-åringen ta hensyn til.

PÅVIRKES AV FIFA-STRAFF: Registreringsstraffen Real Madrid har fått av FIFA kan få konsekvenser for fremtiden til Martin Ødegaard. Foto: Scanpix
PÅVIRKES AV FIFA-STRAFF: Registreringsstraffen Real Madrid har fått av FIFA kan få konsekvenser for fremtiden til Martin Ødegaard. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ila i dag Real Madrid en straff som innebærer at spillere som er registrert etter 31. januar ikke vil være spilleberettiget før om halvannet år.

Hvis Martin Ødegaard (17) skal kunne figurere for Real Madrid før sommeren 2017, kan unggutten derfor ikke lånes ut til en klubb utenfor Spania i mellomtiden. Det får Dagbladet opplyst av FIFA torsdag kveld. Dagbladet blir samtidig informert om at så lenge Ødegaard holder seg til en klubb innenfor de spanske landegrensene så kan han returnere som en allerede registrert Real Madrid-spiller og dermed ikke blir berørt av straffen.

- Gitt at spilleren som er lånt ut til en annen klubb tidligere har blitt registrert hos RFEF (det spanske fotballforbundet, journ.anm.), og gitt at låneavtalen opphører ved den ordinære utløpsdatoen i løpet av den relevante registreringsperioden, så kan spilleren returnere fra lån. Når det gjelder internasjonale lån må de bli prosessert i overgangssystemet (TMS, journ.anm.), skriver FIFA i en mail til Dagbladet.

Viktig avgjørelse Det innebærer at Real Madrid, Ødegaard og folkene rundt ham har fått et viktig element å ta stilling til før han eventuelt drar på et midlertidig opphold hos en annen klubb.

Klubber som Strømsgodset, Molde og Celtic har alle blitt nevnt som potensielle kandidater i jakten på førstelagsspill. FIFA-straffen kompliserer nå en slik overgang, i og med at Ødegaard da må være sikker på at han ønsker å spille i en eventuell utleieklubb helt til sommeren 2017.

Spania mer attraktivt Samtidig styrker det trolig muligheten for at Ødegaard enten blir værende i Real Madrid eller går på lån til en annen klubb i Spania.

Madrid-lagene Getafe og Rayo Vallecano, samt Villarreal har alle tidligere blitt nevnt som mulige springbrett til å bli et regelmessig innslag på førstelaget til «Los Blancos».

PS: I ettermiddag ble det kjent at Real Madrid anker straffen til FIFA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media