SNYTT FOR VM-PLASS: Keeper Shay Given og de andre irske spillerne protesterte heftig etter at Thierry Henry (t.v.) brukte hånda til å dempe ballen før han slo den målgivende pasningen til William Gallas (nummer to fra høyre) i VM-playoffen 18. november. Målet gjorde at Frankrike gikk til VM i stedet for Irland. Foto: Jacky Naegelen, Reuters/Scanpix
SNYTT FOR VM-PLASS: Keeper Shay Given og de andre irske spillerne protesterte heftig etter at Thierry Henry (t.v.) brukte hånda til å dempe ballen før han slo den målgivende pasningen til William Gallas (nummer to fra høyre) i VM-playoffen 18. november. Målet gjorde at Frankrike gikk til VM i stedet for Irland. Foto: Jacky Naegelen, Reuters/ScanpixVis mer

Fifa straffer ikke Henry

- En hands er ikke en disiplinærsak.

||| (Dagbladet): Thierry Henrys hands i Frankrikes VM-playoff mot Irland ble behandlet av Fifas disiplinærkomite i dag. Konklusjonen er at Henry ikke blir straffet.

Barcelona-angriperen brukte hånda til å dempe ballen inne i det irske målfeltet, før han la den målgivende pasningen til William Gallas.

Scoringen gjorde at Frankrike kvalifiserte seg til sommerens VM i Sør-Afrika på bekostning av Irland. Men selv om handsen fikk store konsekvenser, mener Fifa at forseelsen i seg selv ikke danner grunnlag for noen disiplinærsak.

- Disiplinærkomiteen kom til at det ikke er grunnlag i lovverket for at kommiteen skal vurdere saken, ettersom en hands ikke kan anses som et alvorlig brudd på Fifas disiplinære regler. Det er heller ingen annen lovtekst som gir komiteen anledning til å iverksette sanksjoner for hendelser som dommerne har gått glipp av, heter det i en uttalelse på Fifa.com.

Det var Fifas eksekutivkomité som meldte inn saken til disiplinærkomitéen i desember.

DOMMERTABBE: Dommeren så ikke at Thierry Henry brukte hånda. Foto: TF1, AFP/Scanpix
DOMMERTABBE: Dommeren så ikke at Thierry Henry brukte hånda. Foto: TF1, AFP/Scanpix Vis mer