Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA suspenderer Bin Hammam og Jack Warner

Men Blatter vil ikke bli etterforsket.

FRIKJENT: Sepp Blatter blir ikke videre etterforsket av FIFA. Foto: AP Photo / Francois Mori
FRIKJENT: Sepp Blatter blir ikke videre etterforsket av FIFA. Foto: AP Photo / Francois Mori Vis mer

DAGBLADET LØRDAG: Slik kan fotballmafiaen knekke seg selv.

(Dagbladet): FIFAs etiske komité bestemte i dag at vise-president Jack Warner og utfordrer til presidentvervet i FIFA, Mohamed Bin Hammam, utestenges fra all fotball på ubestemt tid.

Nå åpnes det full etterforskning om beskyldninger fra det høytstående FIFA-medlemmet Chuck Blazer om at medlemmer av Caribbean Football Union (CFU) mottok bestikkelser for å stemme fram Bin Hammam i det forestående presidentvalget i det internasjonale fotballforbundet.

Også CFU-medlemmene Debbie Minguell og Jason Sylvester fra er suspendert.

Sepp Blatter, som ble beskyldt av Bin Hammam for å holde tilbake informasjon, ble frikjent av den etiske komitéen.

Warner og Bin Hammam får trolig dommen i slutten av juni eller tidlig i juli.

Det opplyste dommer i FIFAs etiske komité, Petrus Damaseb, på en pressekonferanse i dag. Damaseb er også visepresident i CAF, Den afrikanske fotballkonføderasjonen.

- Vi er fornøyde med at det nå åpnes en sak der spørsmål må besvares, sier Damaseb.

Presidentvalg som planlagt Bin Hammam var eneste utfordrer til presidentvervet i FIFA, men trakk seg i går kveld fra kandidaturet. På onsdag skal ny president velges, og Blatter er eneste kandidat.

DOMMEDAG: En tilsynelatende selvsikker Mohamed Bin Hammam ankom Fifa-hovedkvarteret i Zürich før høringen i den etiske komiteen. Noen timer senere var han utestengt fra all fotballvirksomhet på ubestemt tid.Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann
DOMMEDAG: En tilsynelatende selvsikker Mohamed Bin Hammam ankom Fifa-hovedkvarteret i Zürich før høringen i den etiske komiteen. Noen timer senere var han utestengt fra all fotballvirksomhet på ubestemt tid.Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer

En journalist spurte på dagens pressekonferanse om valget nå ville bli utsatt, men en FIFA-representant avviste at valget ville bli utsatt.

- Hvorfor skulle det det? Anklagene mot herr Blatter er grunnløse, sa FIFA-representanten.

USAs fremste FIFA-medlem, Chuck Blazer, anmeldte onsdag Warner og Bin Hammam til FIFA for å ha kjøpt karibisk støtte til Bin Hammams presidentkandidatur, gjennom flere utbetalinger à 40 000 dollar.

Bin Hammam svarte i går, ved å levere en motanmeldelse og hevde Blatter kjente til alt - og tiet om det.

Det hele forbløffet mange. Ikke minst delegatene i FIFAs egen etiske komité, som skal avhøre de tre superpampene søndag.

DAGBLADET FØLGER FIFA-SAKEN: Alt om FIFA-rotet kan du lese her.
Presidentvalg som planlagt

SUSPENDERES: Jack Warner og Mohamed Bin Hammam suspenderes av FIFA. Foto: Scanpix
SUSPENDERES: Jack Warner og Mohamed Bin Hammam suspenderes av FIFA. Foto: Scanpix Vis mer