Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA suspenderer styremedlemmer

- En trist dag for FIFA.

ETTERFORSKES: Sepp Blatters FIFA har suspendert to styremedlemmer. Foto: AP
ETTERFORSKES: Sepp Blatters FIFA har suspendert to styremedlemmer. Foto: AP Vis mer

|||De korrupsjonsmistenkte FIFA-styremedlemmene Amos Adamu og Reynald Temarii ble i dag suspendert.

Det meddelte Claudio Sulser, som er leder for Det internasjonale fotballforbundets etiske kommisjon, etter et langvarig møte i Zürich.

- Det er en trist dag for fotballen og for FIFA, sa han.

Suspensjonen gjelder i første omgang i 30 dager, men den kan bli utvidet med 20 dager. Slik skal FIFA få tid til å komme til bunns i mistankene om at de to skal ha vært villige til å selge sine stemmer i tildelingen av VM-sluttspill.

Korrupsjonsmistankene tvang FIFA til å innlede en omfattende gransking. 2. desember skal FIFA-styret bestemme hvem som får fotball-VM i 2018 og 2022.

Ifølge Sunday Times var Temarii fra Tahiti og Adamu fra Nigeria villige til å selge sine stemmer mot betaling. Avisen sendte journalister som utga seg for å være amerikanske businessfolk.

Gransking FIFA startet onsdag sin gransking av saken. Den blir ledet av Claudio Sulser. Ikke bare må de to anklagede delegatene svare for seg, men FIFA vil også undersøke om søkerland har påvirket prosessen med avtaler som er i strid med FIFAs etiske regler.

Både Temarii og Adamu kan bli kastet ut av komiteen. En mulighet er også at kun 22 av 24 medlemmer i eksekutivkomiteen får stemme når FIFA bestemmer hvem som skal arrangere VM-sluttspillet i 2018 og 2022. Det er ikke kjent hvor lenge FIFA vil jobbe med granskingen. Forbundet har heller ikke sagt noe om noen søkerland blir kastet ut før avstemningen.

England går for å være favoritt til å få mesterskapet i 2018, men får sterk konkurranse fra Russland, Spania/Portugal og Nederland/Belgia. I 2022 er USA blant favorittene, men de må kjempe med Japan, Sør-Korea, Qatar og Australia.

- Uskyldig - Jeg har ingen planer om å trekke meg og har bedt om å få forklare meg for den etiske kommisjonen. Det er derfor jeg holder ut. Jeg er 100 prosent sikker på min integritet, sier Temarii til www.insidefootball.com.

Han tror han blir renvasket når alle fakta er kommet fram.

- Jeg har noen punkter som jeg tror vil vise min uskyld. Jeg vil bevise at jeg er en ærlig mann. Den etiske komiteen vil fortelle meg om jeg tar rett eller feil. Jeg er ikke sjokkert over disse avsløringene, for jeg vet hva jeg har gjort og hva jeg må gjøre. Dere har bare hørt 15 sekunder av intervjuet. Kanskje dere bør høre alle 45 minutter. Da vil dere forstå alt, hevder Temarii.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling