Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA-topp rett i fengsel etter hjemkomst

Eugenio Figueredo (83) ble utlevert fra Sveits til Uruguay.

 FLYPLASSEN - RETTEN - FENGSEL:  Tidligere FIFA-visepresident  Eugenio Figueredo på vei inn i retten i Montevideo etter at han kom til hjemlandet Uruguay fra Sveits julaften. Foto: Andres Stapff, Reuters/NTB Scanpix.
FLYPLASSEN - RETTEN - FENGSEL: Tidligere FIFA-visepresident Eugenio Figueredo på vei inn i retten i Montevideo etter at han kom til hjemlandet Uruguay fra Sveits julaften. Foto: Andres Stapff, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Tidligere FIFA-visepresident Eugenio Figuereido ankom torsdag hjemlandet Uruguay etter å ha blitt utlevert fra Sveits for å stilles for retten for korrupsjonsanklager.

Han ble varetektsfengslet direkte.

Figueredo er tidligere president i Sør-Amerikas fotballforbund Conmebol. Han er tiltalt for svindel og hvitvasking av penger, og om han finnes skyldig kan han dømmes til fengsel i to til 15 år.

83-åringen var en av sju FIFA-ledere som ble pågrepet på et luksushotell i Zürich i mai i en aksjon som rystet Det internasjonale fotballforbundet.

Etterforskningen har ført til at flere av fotballens aller mektigste menn mister posisjonene sine og kan bli straffedømt.

USA, som står bak etterforskningen, ønsker også Figueredo utlevert på en korrupsjonsanklage. Figueredo gikk med på utlevering til Uruguay, men har motsatt seg utlevering til USA.

83-åringens forsvarer har bedt om at han på grunn av sviktende helse får være under husarrest i påvente av rettssaken, men i en høring torsdag ble han varetektsfengslet.

Figueredo var president i Uruguays fotballforbund fra 1997 til 2006 og ble Conmebol-president i 2013. Conmebols tre siste presidenter er pågrepet i korrupsjonssaken.

(NTB-AP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media