SJU ÅR: Harold Mayne-Nicholls utestenges fra all fotball i sju år. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET / NTB Scanpix
SJU ÅR: Harold Mayne-Nicholls utestenges fra all fotball i sju år. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET / NTB ScanpixVis mer

FIFA-topp utestenges i sju år

Den tidligere sjefen for den komiteen som vurderte VM-søknadene i fotball for mesterskapene i 2018 og 2022.

Den tidligere sjefen for den komiteen som vurderte VM-søknadene i fotball for mesterskapene i 2018 og 2022, Harold Mayne-Nicholls, er utestengt fra organisasjonen.

Han er ute for sju år for brudd på de konfidensielle reglene til forbundet, heter det i en melding fra FIFA-hovedkvarteret i Sveits.

Mayne-Nicholls er tidligere president i det chilenske fotballforbundet. Han skrev rapporten som ga Qatar den verste rankingen av søkerne til VM i 2022, et mesterskap golfstaten senere ble tildelt.

Nå får han svi for dette, for 54-åringen har fått dommen sin av den etiske komiteen i Det internasjonale fotballforbundet. Han får ikke delta i noen aktiviteter som er relatert til fotball i den tiden han er utestengt, verken på nasjonalt eller internasjonalt nivå.

Utover dette ble det ikke fra FIFAs side gitt noen detaljer i de anklagene Mayne-Nicholls har måtte svare for. Det eneste som blir sagt er at han har brutt konfidensielle regler.

(NTB)