NEKTET DELTAKELSE: Nigerias myndigheter suspenderte Nigerias landslag fra å spille kamper i to år. Det er ikke FIFA spesielt glad for. Foto: Jewel Samad / AFP.
NEKTET DELTAKELSE: Nigerias myndigheter suspenderte Nigerias landslag fra å spille kamper i to år. Det er ikke FIFA spesielt glad for. Foto: Jewel Samad / AFP.Vis mer

FIFA truer Nigeria med utestengelse

Protesterer mot myndighetenes innblanding i landslaget.

||| Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) setter hardt mot hardt og truer med å utestenge Nigeria fra internasjonal fotball.

FIFA er særdeles lite glad i myndigheter som blander seg inn i sine fotballforbund.

Nigerias president har gitt laget forbud mot å spille på to år, for å trene seg opp igjen etter det skuffende VM-sluttspillet.

- FIFA sender i dag et brev til Det nigerianske fotballforbundet, der det heter at myndighetene i Nigeria må ombestemme seg innen mandag, sier FIFA-talsmann Nicolas Maingot.

- En utestengelse går lenger enn utestengelsen av landslaget, det involverer også at den økonomiske støtten fryses og at ingen dommere kan delta i internasjonale konkurranser.

President Goodluck Jonathan valgte onsdag å trekke landslaget fra internasjonale kamper.

Nigeria røk ut av VM i Sør-Afrika uten å vinne en eneste kamp.

Maingot sier at FIFA ikke kommer til å godta at forbundet ledes av en komité nedsatt av myndighetene, og legger til at et høytstående FIFA-medlem tar turen til Nigeria mandag, i et forsøk på mekling i siste liten.

(NTB)