Fifa tvinger Myhre tilbake til FFK

Hvis han vil bort fra Charlton.

(Dagbladet.no): Dersom Thomas Myhre blir benkesliter i Charlton, og vil bytte klubb før 1. juli neste sommer, så må han mest sannsynlig reise tilbake til Fredrikstad og FFK.

Det skyldes en ny overgangsregel som gjelder fra 1. juli i år, skriver Fredrikstad Blad.

- Thomas er alltid velkommen tilbake til oss, sier FFK-direktør Arve Mokkelbost til Dagbladet.no.

Fifa-regelen tilsier at en spiller ikke kan spille for mer enn to klubber mellom 1.juli ett år og 30. juni det neste. Slik er Myhre fanget til enten Charlton eller FFK.

Det bekrefter NFFs Steinar Pedersen overfor fredrikstadavisa, selv om han tar forbehold for en kommende redegjørelse fra Fifa.

- Men umiddelbart så vil jeg si at Myhre er nødt til å returnere til FFK dersom han velger å gå før 1. juli, sier Pedersen.

Fredrikstad fikk bare gleden av Myhre i tre seriekamper i sommer, men landslagskeeperen har et stående tilbud om å vende tilbake.

- Vi har snakket med Thomas om det. Vi vet at han har en klausul i kontrakten med Charlton, dersom han havner på benken, sier Mokkelbost til Dagbladet.no.

CHARLTON ELLER FFK: Det er Thomas Myhres valg, ifølge fifa-regler, dersom han skal spille fotball fram til neste sommer. Foto: Scanpix/Ap
CHARLTON ELLER FFK: Det er Thomas Myhres valg, ifølge fifa-regler, dersom han skal spille fotball fram til neste sommer. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

På tross av at førstekeeper Dean Kiely var skadd, satt Myhre på benken for Charlton i serieåpningen mot Sunderland. Danske Stephan Andersen ble foretrukket.