UTESTENGES: Nigeria utestenges fra FIFA etter statlig innblanding. Foto:EPA / FERNANDO BIZERRA JR / NTB Scanpix
UTESTENGES: Nigeria utestenges fra FIFA etter statlig innblanding. Foto:EPA / FERNANDO BIZERRA JR / NTB ScanpixVis mer

FIFA utestenger Nigeria

Etter at myndighetene blandet seg inn.

(Dagbladet): FIFA har valgt å utestenge Nigeria fra organisasjonen.

Grunnen er at myndighetene i landet har blandet seg inn i arbeidet til det nigerianske fotballforbundet (NFF), skriver FIFA i en pressemelding.

- FIFA har besluttet i dag, 9. juli 2014, å suspendere Nigerias fotballforbund med umiddelbar virkning, på grunn av statlig innblanding.

Rettskjennelse FIFA skriver at det ble tidligere ble sendt et bekymringsbrev til NFF fordi myndighetene gjennom en rettslig beslutning nektet forbundet å administrere nigeriansk fotball.

Rettskjennelsen førte til at det offentlige skulle styre forbundet til saken var avgjort i retten. Myndighetene skal også ha avholdt en ulovlig ekstraordinær generalforsamling i NFF i forrige uke.

Utestengelsen fra FIFA betyr at ingen av landets lag, eller landslag, får lov å spille kamper internasjonalt. Det inkluderer også landets U20 damelandslag, som egentlig skal delta i U20-VM i august.

Kastet ut tidligere Også i 2010 ble Nigeria kastet ut av FIFA.

Det skjedde etter at landets president, Goodluck Jonathan, bestemte at nasjonens fotballag ikke fikk delta i internasjonal fotball på to år - for å skulle bygge opp et nytt lag.

Grunnen var at han ikke var fornøyd med Nigerias innsats under VM i Sør-Afrika, der laget røk ut i gruppespillet.

- Suspensjonen vil bli opphevet når rettsbestemmelsene er trukket tilbake og korrekt valgt utøvende komité, generalforsamling og administrasjon i NFF er i stand til å jobbe uten noen innblandinger i deres saker, skriver FIFA i pressemeldingen.