FIFA varsler full etterforskning etter Lundekvams uttalelser

Men tidligere lagkamerat i Southampton sår tvil om nordmannens motiver.

HAR FÅTT SNØBALLEN TIL Å RULLE: Claus Lundekvams uttalelser til norske medier nådde de engelske storavisene i dag, og nå griper også FIFA inn. Foto: Keith Hammett
HAR FÅTT SNØBALLEN TIL Å RULLE: Claus Lundekvams uttalelser til norske medier nådde de engelske storavisene i dag, og nå griper også FIFA inn. Foto: Keith Hammett Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FIFA har engasjert seg og varsler full granskning etter Claus Lundekvams ferske uttalelser om kampfiksing i England.

Det var mandag at den tidligere Southampton-kapteinen røpet hvordan han og lagkameratene spilte på egne kamper, og manipulerte enkeltsituasjoner de hadde satt penger på.

- I Southampton spilte vi flere ganger på at et lag for eksempel skulle få det første innkastet. Vi var ofte flere spillere som la penger i en pott, og så ga vi pengene til en materialforvalter som satt veddemålet for oss. Vi gjorde en avtale med motlagets spillere om at den som fikk avsparket slo den tilbake til en stopper som spilte ballen frem i en kanal og så sparket en forsvarer ballen ut til innkast. En ganske vanlig start på en fotballkamp, med andre ord, sa Lundekvam til Dagbladet.

Uttalelsene er blitt fanget opp av engelske medier, og toneangivende aviser som The Sun og Daily Telegraph har gitt saken stor oppmerksomhet i dag.

Det har altså fått FIFA til å reagere. Det melder blant annet reportere fra nyhetsbyrået PA, CNN og Sky Sports News på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer