Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifa varsler uttalelse om VM-granskning

Av VM-tildelingen til Russland (2018) og Qatar (2022).

GRANSKNING: Torsdag vil Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) komme med en kunngjøring om granskningen av VM-tildelingen til Russland (2018) og Qatar (2022). Foto: AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV
GRANSKNING: Torsdag vil Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) komme med en kunngjøring om granskningen av VM-tildelingen til Russland (2018) og Qatar (2022). Foto: AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV Vis mer

Torsdag vil Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) komme med en kunngjøring om granskningen av VM-tildelingen til Russland (2018) og Qatar (2022).

Der vil én av konklusjonene være at Qatar blir frikjent for beskyldningene om at de skal ha kjøpt mesterskapet om åtte år. Det skriver BBC.

Også The Guardian skriver at rapporten ikke inneholder noe som gjør at Qatar vil bli fratatt mesterskapet. Derimot skal rapporten ifølge den engelske avisen inneholde kritikk mot Russland for manglende samarbeid med granskerne.

Det er amerikanske Michael Garcia som har utformet rapporten om de to tildelingene. Det har han gjort på oppdrag fra FIFA, etter beskyldninger om at kjøpte stemmer kan ha vært med på å sikre de to landene mesterskapene.

Hva Garcia har funnet har fram til nå vært ukjent. Men klokken 10 torsdag vil Hans-Joachim Eckert, som leder FIFAs etiske komité, komme med en uttalelse om rapporten. Det vil også bli gjort offentlig en 42 sider lang oppsummering av hovedfunnene i den 430 sider lange rapporten.

De to verdensmesterskapene ble tildelt samtidig. Spesielt tildelingen av 2022-mesterskapet til Qatar er blitt møtt med påstander om kjøpte stemmer. Selv har de tilbakevist alle påstandene.

Rapporten ble levert til FIFA i starten av september. Flere høyprofilerte fotballedere, deriblant UEFA-president Michel Platini og FIFAs visepresident Ali Bin Al Hussein, har tatt til orde for at hele rapporten bør offentliggjøres.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media