FIFA vil diskutere ekstra dommere

Mulighet i VM.

MENNESKELIG Å JUKSE: FIFA president Sepp Blatter åpner for flere dommere til sommerens VM. - Spillerne mangler disiplin og respekt for spillet fordi de prøver seg på juks. Det er menneskelig å utnytte situasjonen, men det må vi kjempe imot, sier han.  Fote: Daniel Aguilar/Scanpix
MENNESKELIG Å JUKSE: FIFA president Sepp Blatter åpner for flere dommere til sommerens VM. - Spillerne mangler disiplin og respekt for spillet fordi de prøver seg på juks. Det er menneskelig å utnytte situasjonen, men det må vi kjempe imot, sier han. Fote: Daniel Aguilar/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||FIFA vil på sitt styremøte onsdag se på muligheten for å ha ekstra dommerassistenter under VM-sluttspillet neste sommer.

Det opplyste FIFA-president Sepp Blatter mandag. Han sa at Thierry Henrys hands som avgjorde VM-kvalifiseringskampen mellom Frankrike og Irland viste at dommeren trenger mer hjelp på banen for å oppdage slike spesielle situasjoner.

FIFA-styret vil holde et ekstraordinært møte onsdag i forbindelse med VM-trekningen i Johannesburg fredag. Da vil de ta opp saken. Hvis styret går inn for å øke antallet dommere er det opptil i FIFA-kongressen i mars å endre på reglementet.

- Spillerne mangler disiplin og respekt for spillet fordi de prøver seg på juks. Det er menneskelig å utnytte situasjonen, men det må vi kjempe imot. Vi har bare en mann ute på banen. Han har i dag hjelp på sidelinjene, men trenger kanskje flere øyne, sa Blatter blant annet under åpningen av en forretningskonferanse i Johannesburg mandag.

Om dette blir ved hjelp av ekstradommere eller ved ny teknologi som videobilder vil også bli diskutert. Blatter er ikke noen tilhenger av å bruke videoovervåking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer