Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA vil diskutere ekstra dommere

Mulighet i VM.

MENNESKELIG Å JUKSE: FIFA president Sepp Blatter åpner for flere dommere til sommerens VM. - Spillerne mangler disiplin og respekt for spillet fordi de prøver seg på juks. Det er menneskelig å utnytte situasjonen, men det må vi kjempe imot, sier han.  Fote: Daniel Aguilar/Scanpix
MENNESKELIG Å JUKSE: FIFA president Sepp Blatter åpner for flere dommere til sommerens VM. - Spillerne mangler disiplin og respekt for spillet fordi de prøver seg på juks. Det er menneskelig å utnytte situasjonen, men det må vi kjempe imot, sier han. Fote: Daniel Aguilar/Scanpix Vis mer

|||FIFA vil på sitt styremøte onsdag se på muligheten for å ha ekstra dommerassistenter under VM-sluttspillet neste sommer.

Det opplyste FIFA-president Sepp Blatter mandag. Han sa at Thierry Henrys hands som avgjorde VM-kvalifiseringskampen mellom Frankrike og Irland viste at dommeren trenger mer hjelp på banen for å oppdage slike spesielle situasjoner.

FIFA-styret vil holde et ekstraordinært møte onsdag i forbindelse med VM-trekningen i Johannesburg fredag. Da vil de ta opp saken. Hvis styret går inn for å øke antallet dommere er det opptil i FIFA-kongressen i mars å endre på reglementet.

- Spillerne mangler disiplin og respekt for spillet fordi de prøver seg på juks. Det er menneskelig å utnytte situasjonen, men det må vi kjempe imot. Vi har bare en mann ute på banen. Han har i dag hjelp på sidelinjene, men trenger kanskje flere øyne, sa Blatter blant annet under åpningen av en forretningskonferanse i Johannesburg mandag.

Om dette blir ved hjelp av ekstradommere eller ved ny teknologi som videobilder vil også bli diskutert. Blatter er ikke noen tilhenger av å bruke videoovervåking.

- Vi må prøve å beholde fotballens menneskelige ansikt. Med teknologi må man stoppe opp for å studere TV-bildene. Jeg tror at vi kan gå så langt som til at videobilder av mållinjen kan aksepteres, men bare hvis det blir nøyaktig nok, sa FIFA-presidenten.

Det ekstraordinære styremøtet vil også ta opp en anmodning fra Det irske fotballforbundet om å utvide VM-sluttspillet til 33 lag på grunn av Henrys håndballspill mot Irland.

Blant annet prøver UEFA ut opplegget med en dommer, to linjemenn, en fjerdedommer og to ekstra assistentdommere under sine Europaliga-kamper. Ekstra-assistentene har som oppgave å holde øye med dødlinjen og om ballen er over denne, og det som skjer innenfor 16-meteren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media