FIFA vil forby sånne feiringer etter dødsfall

Får ikke lov å kopiere Miroslav Klose.

KLOSES SALTO: Tyske Miroslav Klose viste fram sine salto-egenskaper etter å ha scoret mot Ghana under sommerens fotball-VM. Nå vil FIFA forby denne typen feiring. Foto: NTB Scanpix
KLOSES SALTO: Tyske Miroslav Klose viste fram sine salto-egenskaper etter å ha scoret mot Ghana under sommerens fotball-VM. Nå vil FIFA forby denne typen feiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Indiske Peter Biaksangzuala (23) døde på fotballbanen etter et mislykket saltoforsøk. Dødsfallet kan bety at akrobatiske målfeiringer blir forbudt på fotballbanen.

Det var under en lokalkamp i Mizoram at Biaksangzualas målfeiring endte på tragisk vis. Ifølge øyenvitner skal spilleren ha timet feil, og dermed landet på nakken. Etter uhellet ble han fraktet til sykehus, hvor han døde dagen etter.

Dødsfallet har fått FIFAs medisinske komité til å vurdere et forbud mot slike målfeiringer.

- Vi vil selvsagt at spillere skal feire mål, det er en sentral del av fotballen. Men denne typer feiringer, hvor spillere tar salto eller slår hjul baklengs, det må vi få stoppet. Spillerne setter livene sine i fare, noe vi så tragisk har fått se nå, sier komitéleder Michel D'Hooghe til The Independent.

Ifølge ham vil det nå bli sendt ut et direktiv hvor spillerne verden over blir bedt om å unngå slike målfeiringer. Deretter skal komiteen sette seg ned for å utforme en regel som permanent forbyr slike målfeiringer.

- FIFA ønsker å advare alle spillere mot slike feiringer, men jeg tror ikke det er nok til å sette en stopper for det. Det kan vi bare få til ved en regelendring. Men det vil ta litt tid å få en regel på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer