VIL BESTEMME SELV: Gianni Infantino vil bestemme selv hva han skal si. Foto: REUTERS/Marko Djurica
VIL BESTEMME SELV: Gianni Infantino vil bestemme selv hva han skal si. Foto: REUTERS/Marko DjuricaVis mer

FIFA vil ha kontroll, og har gitt presidentkandidatene forslag til svar

Vil også ha detaljer fra tiltenkte seierstaler.

FIFA har bedt presidentkandidatene dele detaljer fra sine tiltenkte seierstaler. - Jeg sier det jeg vil si, sier Gianni Infantino.

Sveitseren Gianni Infantino (45), som sammen med sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa (50) fra Bahrain, er favoritt til å vinne fredagens presidentvalg i Det internasjonale fotballforbundet, har ingen planer om å la FIFA styre hva han kommer til å si dersom han går seirende ut av valget.

- Alle kan foreslå hva enn de vil, men jeg sier det jeg vil, sier Infantino.

- Kan forstå - Hvis jeg blir valgt, kommer jeg til å stå foran dere alle (journalistene) uten frykt og si hva jeg tenker og hva jeg mener må gjøres for FIFA og for fotballen i verden, fortsetter han.

FIFA forsøker å reparere sitt ødelagte omdømme og vil sikre seg at den nyvalgte presidenten beskytter FIFA og leverer sitater som viser at organisasjonen ønsker å bedre seg med en reform.

- Jeg har ikke problemer med forespørselen, og jeg kan til og med forstå at de ønsker å organisere alt på en sveitsisk-tysk måte. Jeg vet hvordan jeg håndterer disse sakene, sier Infantino.

Foreslåtte svar Det internasjonale fotballforbundet har også gitt de fem presidentkandidatene forslag til svar som de kan bruke på en pressekonferanse i etterkant av valget. Hvis et spørsmål lyder «tror du det var en åpen og transparent valgkampanje med tanke på at det ikke var noen offentlig debatt mellom kandidatene», foreslås det at man kan svare «alle kandidatene har hatt rikelig med muligheter til å fortelle om sine visjoner for FIFAs fremtid, og jeg er sikker på at valget var en rettferdig og transparent prosess».

I et annet dokument AP har fått tilgang til, er det forslag til andre uttalelser vinnerkandidatene kan komme med, uavhengig av om de får spørsmål eller ikke. Et forslag er: «FIFA forblir forpliktet til å samarbeide i den pågående etterforskningen gjort av relevante myndigheter. Denne prosessen er avgjørende i arbeidet med å gjenopprette organisasjonens omdømme». Et annet er: «Innen VM i 2018 vil FIFA ha etablert en moderne, pålitelig og profesjonell organisasjon».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram