FIFA vil ha svar fra Iran

- Vil vite hva som skjedde med demonstrerende spillere.

GRØNN PROTEST: Landslagskaptein Mehdi Mahdavikia var en av seks spillere som markerte sin støtte til presidentkandidat Mir Hossein Mousavi ved å spille med grønt armbånd under kampen mot Sør-Korea.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JUNG YEON-JE
GRØNN PROTEST: Landslagskaptein Mehdi Mahdavikia var en av seks spillere som markerte sin støtte til presidentkandidat Mir Hossein Mousavi ved å spille med grønt armbånd under kampen mot Sør-Korea.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JUNG YEON-JEVis mer

|||FIFA krever svar fra Irans fotballforbund på om spillerne som markerte støtte til Mir Hossein Mousavi er blitt straffet.

Seks spillere brukte grønne armbånd i VM-kvalifiseringskampen mot Sør-Korea sist uke, blant dem stjernene Ali Karimi og Mehdi Mahdavikia.

Slike grønne bånd er blitt symbolet på støtte til Mousavi etter at han tapte presidentvalget. Mousavi mener han ble offer for valgfusk og har klaget på resultatet.

De siste dagene er det meldt at spillerne som brukte båndene er blitt straffet. De skal ha blitt tvunget til å slutte på landslaget.

- Vi har skrevet et brev til Irans fotballforbund og bedt om noen svar. Vi vil ha klarhet angående nyhetsmeldinger om hva som skjedde med spillerne etter kampen i Sør-Korea, sa en FIFA-talsperson onsdag.

(NTB)