Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA vil øke straffen til Platini og Blatter

Mener åtte års utestengelse er for lite.

ANKER. FIFA er ikke fornøyd med at de to fotballtoppene Michel Platini (t.v.) og Sepp Blatter er suspendert i åtte år. Nå anker organisasjonen straffene. Foto: EPA/NTB scanpix
ANKER. FIFA er ikke fornøyd med at de to fotballtoppene Michel Platini (t.v.) og Sepp Blatter er suspendert i åtte år. Nå anker organisasjonen straffene. Foto: EPA/NTB scanpix Vis mer

Utredningsenheten til FIFAs etiske komité har bestemt seg for å anke utestengelsene til Michel Platini og Sepp Blatter.

Den ønsker utvidet straff for fotballtoppene.

Platini, president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og avtroppende FIFA-president Blatter ble nylig utestengt fra all fotball i åtte år. Årsaken er en kontroversiell pengeoverføring de to imellom i 2011.

Utbetalingen på to millioner sveitserfranc, tilsvarende rundt 17 millioner kroner, skal ifølge de to fotballtoppene ha vært godtgjørelse for arbeid Platini gjorde for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i perioden 1999 til 2002.

Det dømmende kammeret i FIFAs etiske komité fant det ikke bevist at utbetalingen kunne knyttes til korrupsjon, men mente likevel at Blatter og Platini hadde opptrådt uryddig og forbrutt seg mot forbundets etiske regelverk.

Utfallet ble dermed en åtte år lang suspensjon for begge, i stedet for livstidsutestengelse som etter alt å dømme ville vært det alternative utfallet.

Blatter har bekreftet at han vil anke sin dom, og tirsdag opplyste den etiske komiteens etterforskende kammer at også det gjør det samme. Det betyr kort og godt at utredningsenheten ønsker seg strengere straff for Platini og Blatter.

Ankeinstans i saken er FIFAs ankekomité. Videre kan saken tas til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Michel Platini trakk sitt kandidatur som ny FIFA-president som følge av den åtte år lange utestengelsen han er ilagt.

Sepp Blatters erstatter i sjefsstolen skal velges på en ekstraordinær kongress 26. februar.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media