Fifa vil opprette spesialenhet. Nå er den i fare

Usikkerhet.

SPESIALENHET: FIFA-president Sepp Blatter lovet sist uke at det skulle opprettes en spesialenhet som skulle fremme reformforslag i organisasjonen. Nå hersker det usikkerhet rundt opprettelsen. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky
SPESIALENHET: FIFA-president Sepp Blatter lovet sist uke at det skulle opprettes en spesialenhet som skulle fremme reformforslag i organisasjonen. Nå hersker det usikkerhet rundt opprettelsen. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FIFA-president Sepp Blatter lovet sist uke at det skulle opprettes en spesialenhet som skulle fremme reformforslag i organisasjonen. Nå hersker det usikkerhet rundt opprettelsen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters hersker det nå tvil rundt om FIFA vil opprette en slik spesialenhet. Årsaken er at den sveitsiske forretningsmannen Domenico Scala, som var regnet som FIFAs førstevalg til å lede enheten, skal ha sagt nei til jobben om han ikke får full uavhengighet.

Han mener en slik gruppe organisert av FIFA ikke vil kunne ha de nødvendige fullmakter til å gjøre en objektiv gransking. Blant annet fordi enheten, bestående av ti personer, skal velges ut fra kontinentalforbundene.

- Scala har aldri søkt om jobben. Han ville vurdert å ta den, men kun om dens uavhengighet var garantert for, sa en talsmann for Scala mandag.

Minst halvparten av FIFAs seks kontinentalforbund skal ha bedt Scala ta jobben, i håp om en objektiv og grundig gjennomgang.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Dermed gjenstår det for FIFA å finne en annen kandidat, om de da ikke klarer å gi Scala de nødvendige garantier.

De store sponsorene Coca-Cola, Visa og McDonald's har alle lagt press på FIFA for at det må skje endringer som følge av korrupsjonsetterforskningen mot forbundet.

Scala har tidligere jobbet med reformforslag for FIFA, og han har derfor vært utpekt som den perfekte leder av reformenheten nå.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer