Fifa vil stoppe kniv-salg

ZÜRICH (NTB-Reuters): Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil stoppe salget av de omstridte VM-knivene. Fifa har bedt firmaet som har ansvaret for å gi lisens på salg av VM-suvenirene sørge for at knivene umiddelbart trekkes tilbake.

Det har vakt oppsikt at Fifa har satt logoen sin på knivene, men ifølge en uttalelse fra forbundet var det ikke klar over at det var kniver blant suvenirene som selges i Frankrike foran sommerens fotball-VM.

- Det er ikke mulig for Fifa å godkjenne hver eneste lisensavtale. ISL Worldwide utstedte lisens på knivsalget i god tro, ettersom lignende kniver er solgt ved tidligere arrangement, ikke minst under OL i 1992 og 1994, sa Fifa-talsmann Keith Cooper.

Senest i går gikk Storbritannias statsminister Tony Blair ut og oppfordret Fifa til å stanse salget av kniver som offisielle VM-suvenirer. Søndag ble en Fulham-supporter knivdrept under en fotballkamp, og det hersker ingen tvil om at utfallet kan bli fatalt dersom knivene havner i hendene på feil type fotballsupportere.

- Denne typen kniver er vanlige i Frankrike, og selges i butikkene uansett om de er suvenirer eller ikke, sier Cooper.