Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA vil stumpe trenerrøyken

PARIS (NTB-Reuters): Argentinas landslagssjef Daniel Passarella kjederøyket under gårsdagens åttedelsfinale mot England. Det var neppe rett tidspunkt til å stumpe røyken, men FIFA ønsker at trenerne ikke skal røyke på innbytterbenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har gjort alt vi kan for å hindre at trenerne røyker på banen, men vi kan ikke tvinge dem, sa FIFA-talsmann Keith Cooper.

- Det ser ut som om det er vanskelig å stumpe røyken under kampene, og det er kanskje forståelig ettersom mange av dem føler et enormt press. Vi hadde i hvert fall håpet at de kunne kastet røyken når kameraene er rettet mot dem, fortsatte Cooper.

Tobakksreklame er forbudt på europeiske fotballarenaer, men det er lov å røyke og trenere har gjort det i årevis.

En av de mest kjente, røykende managere gjennom tidende er også argentiner. Cesar Menotti kjederøyket seg gjennom fotball-VM på hjemmebane i 1978, da Argentina vant og Passarella var lagkaptein.

Andre røykende managere under årets VM er Kroatias Miroslav Blazevic, Jugoslavias Slobodan Santrac og Marokkos Henri Michel.

Men noen følger FIFAs oppfordring. Innbytterbenkene er trolig fulle av tyggegummi på undersiden.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!