Fifas dopingjegere dukket opp hos Rostov

Mistenker meldonium-bruk.

FIFAs dopingjegere dukket uanmeldt opp hos den russiske fotballklubben Rostov. Mistanker om bruk av det ulovlige stoffet meldonium skal være bakgrunnen for besøket.

Rostovs startellever ble alle testet etter 3-1-seieren over serieleder Dinamo Moskva torsdag. Det bekrefter den medisinske sjefen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Jiri Dvorak.

- Det var noen rykter i mediene om meldonium, og at Rostov skal ha bestilt stoffet. Vi følger ikke opp alle rykter, men med dagens situasjon føler vi at det setter et godt eksempel å teste, sier Dvorak.

Meldonium ble forbudt av Verdens Antidopingbyrå (WADA) 1. januar. Stoffet har dukket opp i 170 dopingtester siden da i flere idretter og land. Blant annet testet tennisstjernen Maria Sjarapova positivt på stoffet i januar.

Forrige sesong sikret Rostov plassen i den øverste divisjonen i russisk fotball etter seier i nedrykkskvalifiseringen. Årets sesong har vært noe helt annet, og klubben som eies av de regionale styresmaktene sør i Russland, ligger på andreplass to runder før slutt. Kun to poeng skiller opp til serielederen.

Den russiske idrettsministeren Vitalij Mutko sier ryktene er grunnløse.

- Påstandene om meldoniumbruk i Rostov er falske. Det er unødvendig å utføre dopingtester basert på rykter, sier Mutko til det russiske nyhetsbyrået TASS.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.