FIFAs generalsekretær permittert og fratatt oppgaver umiddelbart

FIFA er blitt gjort oppmerksom på flere påstander angående Valckes opptreden.

PERMITTERT: Jerome Valcke har blitt permittert fra jobben som generalsekretær i FIFA med umiddelbar virkning. Foto: NTB Scanpix
PERMITTERT: Jerome Valcke har blitt permittert fra jobben som generalsekretær i FIFA med umiddelbar virkning. Foto: NTB ScanpixVis mer

FIFAs generalsekretær, Jerome Valcke, har blitt permittert fra jobben, og har blitt fratatt sine oppgaver med umiddelbar virkning.

Det internasjonale fotballforbundet melder i en kort melding at det er blitt oppmerksom på flere påstander angående Valckes opptreden, og at forbundet har bedt sin etiske komité om å etterforske dem, skriver NTB.

Nyheten kommer bare timer etter at engelske Guardian hevdet at franskmannen har vært med på svindel som har gått ut på å selge VM-billetter til mer enn markedsverdi, og for å ha vært med på å dele overskuddet.

Påstandene har blitt tilbakevist av Valcke. Ifølge den engelske avisa er det et konsulentselskap som ble tilbudt en avtale med FIFA for å selge biletter til VM i Brasil i 2014, men kontrakten skal sener ha blitt terminert.

Jerome Valcke har vært Sepp Blatters høyre hånd i FIFA, og har vært generalsekretær siden 2007.