PERMITTERT: Jerome Valcke har blitt permittert fra jobben som generalsekretær i FIFA med umiddelbar virkning. Foto: NTB Scanpix
PERMITTERT: Jerome Valcke har blitt permittert fra jobben som generalsekretær i FIFA med umiddelbar virkning. Foto: NTB ScanpixVis mer

FIFAs generalsekretær permittert og fratatt oppgaver umiddelbart

FIFA er blitt gjort oppmerksom på flere påstander angående Valckes opptreden.

FIFAs generalsekretær, Jerome Valcke, har blitt permittert fra jobben, og har blitt fratatt sine oppgaver med umiddelbar virkning.

Det internasjonale fotballforbundet melder i en kort melding at det er blitt oppmerksom på flere påstander angående Valckes opptreden, og at forbundet har bedt sin etiske komité om å etterforske dem, skriver NTB.

Nyheten kommer bare timer etter at engelske Guardian hevdet at franskmannen har vært med på svindel som har gått ut på å selge VM-billetter til mer enn markedsverdi, og for å ha vært med på å dele overskuddet.

Påstandene har blitt tilbakevist av Valcke. Ifølge den engelske avisa er det et konsulentselskap som ble tilbudt en avtale med FIFA for å selge biletter til VM i Brasil i 2014, men kontrakten skal sener ha blitt terminert.

Jerome Valcke har vært Sepp Blatters høyre hånd i FIFA, og har vært generalsekretær siden 2007.