Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifas generalsekretær utestengt i 12 år

Valcke straffes for ulike brudd på regelverket.

B>FARVEL, JEROME: Jerome Valcke er utestengt i 12 år etter ulike brudd på regelverket. Foto: AFP / SEBASTIEN BOZON / NTB Scanpix
B>FARVEL, JEROME: Jerome Valcke er utestengt i 12 år etter ulike brudd på regelverket. Foto: AFP / SEBASTIEN BOZON / NTB Scanpix Vis mer

Jerome Valcke, tidligere generalsekretær i FIFA, er av forbundets etiske komité utestengt fra fotballen i 12 år.

Han straffes for ulike brudd på reglementet, men de viktigste knytter seg til hans medvirkning i en VM-billettskandale.

Han straffes også for urettmessige krav om refusjon av reisekostnader, regelbrudd i forbindelse med rettighetssalg og for å ha prøvd å tilintetgjøre bevis.

Den 54-årige franskmannen permittert fra stillingen som generalsekretær i fjor høst og ble avskjediget i januar. Helt siden det ble klart at han var mistenkt for å ha bidratt til svartebørssalg av VM-tilsetter har Valcke bedyret sin uskyld.

Valcke var generalsekretær i FIFA i nesten åtte år.

FIFA er inne i sin alvorligste krise noensinne. Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter er utestengt i åtte år, og en lang rekke andre fotballedere har også begått alvorlige etiske overtramp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram