Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFAs kart-tabbe fikk Ukraina til å rase

Beklager etter logo-visning.

BOMMET: FIFA beklager etter at de viste en video der Krim-halvøya er en del av Russland. Dette skjedde under en video i forbindelse med fotball-VM 2018 der russerne er vertsland. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV
BOMMET: FIFA beklager etter at de viste en video der Krim-halvøya er en del av Russland. Dette skjedde under en video i forbindelse med fotball-VM 2018 der russerne er vertsland. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV Vis mer

(Dagbladet): Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) beklager etter at de lanserte en video for fotball-VM i 2018 der Krim-halvøya er en del av vertsnasjonen Russland.

Dette skjedde i forbindelse med lansering av VM-logoen, skriver The Guardian.

En videoen er nå fjernet fra FIFAs egen Youtube-kanal og den ble først vist under et show ved Bolsjojteateret i Russland.

Men det lille klippet rakk likevel å provosere ukrainerne, blant annet Markiyan Lubkivskiy som var med å arrangere EM i Polen og Ukraina i 2012.

- Advokater, gjør dere klare. Hvis vi ikke reagerer på slike ting, så vil vi snart ikke sitte igjen med noen ting, sier han.

Det ukrainske fotballforbundet har ikke kommentert saken.

Det har vært mye uro rundt Krim-halvøya det siste året etter Russlands invasjon. Russland arrangerer fotball-VM i 2018.

Kritikk Russerne har fått mye kritikk, men det bryr ikke FIFA-president Sepp Blatter seg om.

- FIFA støtter betingelsesløst at fotball-VM arrangeres i Russland. Vi har full tillit til landet og regjeringen, sa Blatter nylig.

Blatter var i Russland for å vise fram logoen for 2018-VM i Bolsjojteatret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media