TREKKER SEG: UEFA-representant David Gill trekker seg etter å ha blitt valgt til ny visepresident i FIFA i går. Grunnen er at han ikke vil jobbe sammen med Sepp Blatter. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
TREKKER SEG: UEFA-representant David Gill trekker seg etter å ha blitt valgt til ny visepresident i FIFA i går. Grunnen er at han ikke vil jobbe sammen med Sepp Blatter. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB ScanpixVis mer

FIFAs nye visepresident trekker seg på grunn av Blatter

Anser ikke 79-åringen som demokratisk valgt.

Engelske David Gill bekreftet lørdag at han trekker seg fra FIFAs eksekutivkomité som følge av at Sepp Blatter ble gjenvalgt som president.

Gill ble som ventet valgt inn i FIFA-styret fredag. Men på forhånd hadde 57-åringen varslet at det var utenkelig for ham å sitte i et Blatter-ledet FIFA.

Lørdag bekreftet Gill i en pressemelding at han trekker seg fra FIFA, dagen etter at Blatter slo prins Alin bin al Hussein i avstemningen om å bli president.

- Det er ikke en enkel beslutning. Men de tre siste dagene har overbevist meg om at det er upassende å være en del av FIFAs eksekutivkomité med den nåværende ledelsen, sier Gill.

Gill var direktør i Manchester United i ti år fram til 2013. Han er nå visepresident i det engelske fotballforbundet (FA), i tillegg til å sitte i UEFA-styret.

I pressemeldingen skriver han at han ikke anser Blatter som demokratisk valgt, og at han anser det som umulig med en positiv endring så lenger den 79-årige sveitseren er FIFA-president.

Engelskmannen ble valgt inn fredag på UEFAs kvote. Det europeiske fotballforbundet er derfor nødt til å avholde en avstemning for å finne en ny representant som skal representere dem i FIFA.

(NTB)