- Fifas omdømme er betydelig skadet

Utestenger korrupsjonsmistenkte Amos Adamu og Reynald Temarii.

UTESTENGT: Fifa-delegaten Amos Adamu  (midten) er utestengt av Fifa i tre år, og blir dermed fratatt muligheten til å avgi stemme når det skal avgjøres hvem som får VM-sluttspillet i 2018 og 2022.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / HO / ENGLAND 2018 WORLD CUP BID
UTESTENGT: Fifa-delegaten Amos Adamu (midten) er utestengt av Fifa i tre år, og blir dermed fratatt muligheten til å avgi stemme når det skal avgjøres hvem som får VM-sluttspillet i 2018 og 2022.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / HO / ENGLAND 2018 WORLD CUP BID Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To medlemmer av Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) eksekutivkomité - Fifas høyeste utøvende organ - har blitt fratatt stemmeretten når VM-sluttspillene i 2018 og 2022 skal opp til votering 2. desember.

Amos Adamu fra Nigeria og Reynald Temarii fra Tahiti har dessuten blitt utestengt fra all fotballaktivitet i henholdsvis tre og ett år etter mistanker om stemmejuks, og har begge blitt bøtelagt, melder Fifa i en pressemelding.

Avstemningen vil likevel avvikles som planlagt, men med 22 stemmeberettigede delegater i stedet for 24.

Adamu ble ilagt en bot på 10.000 sveitserfranc (60.000 kroner), men Temariis bot lå på halvparten av dette beløpet, ifølge NTB-Reuters.

- Så lenge jeg har vært i den etiske kommisjonen, har vi hatt nulltoleranse for regelbrudd. Vi vil ikke ha juksemakere, vi vil ikke ha de som doper seg, og vi vil ikke tolerere misbruk på noen måte, sier Claudio Sulser, leder for Fifas etiske komité, som har behandlet saken.

Samtidig har søkerkomiteene fra Spania-Portugal, som søker om mesterskapet i 2018, og Quatar, som søker om mesterskapet i 2022, blitt frikjent for all mistanke om en sammensvergelse om utveksling av stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer