ETTERFORSKES: Tidligere visepresident i FIFA, Jack Warner, etterforskes for mye, deriblant om han har underslått 5,9 millioner kroner som skulle gå til jordskjelvofre på Haiti. Foto: Anthony Harris / NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Tidligere visepresident i FIFA, Jack Warner, etterforskes for mye, deriblant om han har underslått 5,9 millioner kroner som skulle gå til jordskjelvofre på Haiti. Foto: Anthony Harris / NTB ScanpixVis mer

- FIFAs tidligere visepresident etterforskes for å ha underslått seks millioner til Haitis jordskjelvofre

Melder BBC.

(Dagbladet): BBC skriver at tidligere videpresident i FIFA, Jack Warner, skal ha brukt en høy sum penger som skulle gå til jordskjelvofre på Haiti på seg selv.

De melder at amerikanske påtalemyndigheter undersøker nå hvor 5,9 millioner kroner som Warner samlet inn til Haiti har blitt av. 

Jack Warner er etterlyst av Interpol, etter at han i slutten av mai forlot varetekten i ambulanse og innvilget kausjon på grunn av sykdom - og ble samme kveld avbildet på en tilstelning for opposisjonspartiene i hjemlandet Trinidad og Tobago.

Donasjoner Warner var visepresident i FIFA under Sepp Blatter og leder i det nord- og mellomamerikanske fotballforbundet (Concacaf) fram til han ble suspendert i 2011. I 2010 avslørte Dagbladet at han hadde formidlet flere hundre VM-billetter til den norske svartebørsen.

Warner skal etter jordskjelvet på Haiti i 2010 ha besøkt landet, og samlet inn 5,9 millioner kroner donert fra FIFA og det japanske fotballforbundet - som skulle brukes til å bygge landet opp igjen etter katastrofen.

Ifølge Independent skal pengene ha blitt satt over til en konto Warner styrte i sitt embed som leder i Concacaf, og at påstandene om underslaget av donasjonspengene skal ha blitt fremmet fra Trinidad og Tobago i 2012 - etter at Warner var kastet ut av FIFAs etikkomité.

Mottok 78,5 millioner fra Sør-Afrika Warner er en av flere FIFA-topper som etterforskes for hvitvasking og korrupsjon.

Søndag kom beskjeden om at det egentlig var Marokko som skulle hatt VM i 2010, og at Concacaf i 2088 mottok rundt 78,5 millioner kroner fra Sør-Afrika - som endte opp med å få mesterskapet.

BBC meldte søndag at de satt på dokumenter som viste at pengene ble brukt til hvitvasking, gjeldsbetaling og Jack Warners personlige forbruk, deriblant et personlig lån på fire millioner kroner.

37,7 millioner kroner skal ha gått til gruppa JTA Supermarkets, en av de største supermarkedkjedene på Trinidad og Tobago. Mens tre millioner skal ha gått til folk i Warners omgangskrets.