Fiffen dro til Diffen

I kampen om å bli Norges neste OL-by inviterte Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen like godt IOC-president Jacques Rogge hjem på en høyst privat middag i går kveld. Hele idrettsmakta i Norge var samlet rundt bordet. Pluss kong Harald og dronning Sonja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

50-årsjubileet for Oslo-OL i 1952 fikk en heller dårlig start i går med avisoppslagene om de fem Mjøs-ordførernes lansering av Lillehammer og omegn som OL-søker i 2014 eller 2018. Småirritert måtte Per «Diffen» Ditlev-Simonsen bare innse at hedersgjesten hans, Jacques Rogge, leste mest om Lillehammer til frokost. Tross alt skulle besøket brukes til å profilere Oslo som den neste OL-byen.

Resten av dagen gikk Rogge i konstant kameralys, og svarte på spørsmål både om doping og eventuelle OL-søknader.

- Folk doper seg i Norge også. Det ville vært naivt av nordmenn å tro noe annet. Dopingavsløringen i Sydney-OL er ett eksempel på det, sier Rogge til Dagbladet under seansen da han løfter vekter i møtet med ledelsen i Norges Idrettsforbund (NIF) og Olympiatoppen på Toppidrettsenteret i går.

Lunsj og film

Også ordførerne fra Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Øyer og Ringebu var på plass i Oslo under jubileumslunsjen, visning av OL-filmen fra 1952 og åpningen av utstillingen på rådhuset i går. Etterpå dro Rogge for å snakke om doping med Kjell Magne Bondevik. Obligatoriske øvelser med mediene like bak. Ordførerne fra Mjøs-regionen dro hjem.

De var ikke invitert da «Diffen» satte inn støtet på kveldstid i går.

- Jeg skal tale Oslos sak. Det gjør jeg alltid, sier den travle Høyre-ordføreren til Dagbladet på vei inn til heisen opp til den 340 kvadratmeter store leiligheten sin over to plan klokka 19.45. Fem minutter før hadde skipresident Jan Jensen og kona Tove ankommet i taxi. Litt seinere idrettspresident Kjell O. Kran og kona Sissel.

Helt presis svingte en ny taxi opp foran døra. Noe beklemt over Dagbladets nærvær kom IOC-medlem Gerhard Heiberg ut av bilen sammen med kona Cath og Jacques Rogge med kona Anne Bouvejin.

A1 forsinket

Så kom en omkledd Per Ditlev-Simonsen ned igjen. Og ble stående og vente, mens han åpnet døra og hilste på naboene. 20 minutter forsinket ankom A1, og kongen og dronningen ble ønsket velkommen av ordføreren.

Dagbladet ble holdt på avstand av ekskorten.

- Dette er et privat selskap. Hvordan visste dere om dette? spurte den kongelige vakten.

Innenfor hadde kongen og Rogge hadde sikkert sitt å snakke om. De har tross alt deltatt i to OL sammen (1968 og 1972) i seiling.

- Jeg har stor respekt for det norske kongehuset, sa Rogge i foredraget tidligere på dagen.

Som ganske sikkert ble pumpet fullt av skryt om alle Oslos fortreffeligheter i løpet av kvelden. I dag holder han pressekonferanse i Oslo.

  • Idrettspresident Kran benyttet nok den mindre formelle anledningen til å snakke grundig med Rogge om dopingproblematikken. OL vil som kjent Kran helst ikke ha noe av i gamlelandet.
  • Jan Jensen er kandidat til FIS-styret, og med slike ambisjoner er det slett ikke dumt å komme på godfot med idrettens mektigste mann.
  • Og Gerhard Heiberg er jo god å ha med som bindeledd der veivalg og beslutninger skal tas.

- Helt OK

På Lillehammer satt ordfører Synnøve Brenden Klemetsrud opptatt i en litt mindre fin middag etter det lokale årsmøtet i Ap. Derfor ringte vi ordfører Ole Hageløkken i Øyer.

- Synd dere ikke var hos Diffen og snakket om OL på Lillehammer?

- Nei, jeg ser ikke det som noe savn heller. Det er på ingen som helst måte kritikkverdig av Ditlev-Simonsen å invitere disse gjestene hjem til seg. Skulle bare mangle, sier Hageløkken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer