Figo er Beckham-fan

Portugals midtbanedirigent Luis Figo beundrer David Beckham. - Beckham er en vinner - jeg er misunnelig, sier Figo to dager før Portugal møter England.

På mandag blir det garantert mange dueller mellom Figo og Beckham når Portugal og England møtes til EM-dyst. Det blir sikkert en spesiell kamp for Figo som kommer til å måle krefter mot idolet David Beckham.

- Jeg beundrer Beckham og jeg misunner ham suksessen han har hatt med Manchester United - jeg vil oppleve det samme, sier Figo til nettstedet Eurofootball.

Figo har scoret 13 mål på 60 kamper som midtbanedirigent for Portugal. 27 åringen er den spilleren England frykter mest to dager før EM-debuten. Hvem som er best av han og Beckham er han ikke i tvil om.

- Du kan ikke bli klassifisert som best uten å være en vinner. Beckham er en vinner og det gjør meg misunnelig. Jeg vil også være en vinner, sier Figo.

Barcelona-stjernen ser flere likheter mellom seg selv og Beckham.

- Jeg kjenner igjen livstilen hans utenfor banen. Vi er veldig like på det området. Men han er heldig som kan gå rundt i England. Det kan ikke jeg gjøre i Spania eller Portugal, sier Figo som neppe får støtte av

Beckham i at det er lett for United-stjernen 'å gå rundt i England'

Figo har hatt kjempesuksess i spansk fotball etter overgangen fra Sporting Lisbon i 1995. I spann med brasilianeren Rivaldo utgjør han den mest kreative delen av Barcelona. Men Figo er ikke fremmed for å forlate spansk fotball til fordel for engelsk Premier League.

- Jeg elsker fansen. Det er derfor jeg fristes av å spille i England.

thomas.kristensen@dagbladet.no

PLAYMAKER: Luis Figo er playmaker på Portugals EM-lag.