- Figo er som Zidane

Portugals trener Coelho mener lagets suksess først og fremst skyldes den kollektive innsatsen. Men han klarer ikke å la være å nevne Luis Figo spesielt.- Han er en leder og et eksempel for de andre. Følg kampen direkte på Dagbladet.no fra kl 18.00.

- Figo er for Portugal det Zidane er for Frankrike, skryter Coelho til UEFAs EM-side på nettet.

- Hvis han stråler så smitter det over på resten av laget. Det er noe av det jeg liker best ved laget mitt og spillerne mine. De er en inspirasjon for meg. Treneren mener Portugal har en fordel framfor de andre lagene.

- Vi elsker fotballen og spillerne våre har det morsomt når de spiller.

Usikre spillere

Paulo Sousa er tilbake i trening, men vil starte på innbytterbenken. Coelha har to andre spillere å bekymre seg for.

- Hverken Paulo Bento eller Abel Xavier er 100%. Først etter treningen i dag vil jeg finne ut om de kan spille. Men det holder jeg for meg selv fram til kampstart.

Keeper Vitor Baia derimot spilte sin første hele kamp på to måneder. Porto-spilleren er ivrig etter å få mer kamptrening.

- Jeg hadde ingen problemer mot England og merket ingenting til den gamle skaden i kneet. Men jeg var ikke 100% sikker i feltet, jeg trenger mer matchtrening for å komme i toppform, sier Baia.

Samme spill

Coelho mener Romania har en stor fordel framfor portugiserne fordi spillerne har mer erfaring fra sluttspill.

- De vil tenke på denne kampen som annerledes enn oppgjøret mot Tyskland, akkurat som vi gjør i forhold til vår kamp mot England. Vi er forberedt på alle situasjoner.

Men spillestilen vil ikke treneren endre på.

- Romania er annerledes enn England, de har en stil som ligner mer på Portugal. De er farlige på frisparkene sine, de spiller raskt og går fort i angrep. Men jeg endrer ikke systemet vårt for å passe bedre til Romania. Vi har spilt på samme måte i to år nå, sier Coelho.